Het Dickens Festijn in 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Dickens Festijn in 2019. © Rob Voss/archief

De do’s-and-don’ts rond het Dickens Festijn in Deventer: ‘Neem kleingeld mee, laat je hond thuis’

Deventer staat dit weekend eindelijk weer in het teken van Dickens. Honderden acteurs toveren het middeleeuwse en sfeervolle verlichte Bergkwartier in Victoriaanse sferen om. Voor wie het festijn nog nooit bezocht - en wie na drie jaar afwezigheid van het evenement is vergeten hoe het ook alweer gaat - in sneltreinvaart de do’s-and-don’ts van Dickens. Wat moet je vooral wel en niet doen?

1 reactie

 • P Hendriksen

  2 maanden geleden
  Al jaren proberen wij van de schilwijken begrip te kweken bij de gemeente Deventer betreffende de parkeeroverlast tijdens deze evenementen. Dickens,Deventer op stelten,boekenmarkt. De schilwijken hebben het al zwaar met scheefparkeerders door de week en gooi daar de evenementen bovenop. De gemeente maakt de binnenstad auto vrij,en wij hebben de overlast. De VVV en gemeente zijn doof en luisteren gewoon niet naar de problemen. Echt,de tijd komt dat mensen eigen rechter gaan spelen.
 1. Charles fotografeert Charles: Deventer dit jaar heel december in Dickens-sfeer
  PREMIUM
  AUDIOFRAGMENT

  Charles fotogra­feert Charles: Deventer dit jaar heel december in Dic­kens-sfeer

  Dickens en de feestdagen lijken nog ver weg, maar de kans bestaat dat je in en om Deventer al mensen in Victoriaanse kleding ziet. Deventenaar Charles Niël legt scènes die de figuranten verbeelden vast op de foto. Die beelden komen in het Bergkwartier te hangen en vormen de route voor iets nieuws: audiotour de Dickens Walk. ,,We maken het Dickensfestijn op een passende manier nog groter.”

In samenwerking met indebuurt Deventer