Volledig scherm
© FOTO HISSINK

De plaats delict: wie woont er nu in het huis aan de Zwolseweg?

Deventer moordzaak‘Woning na moord een doorgangshuis’, kopt deze krant in 2006 over de Zwolseweg 157, waar de weduwe Wittenberg werd vermoord. Gerrit Hunink woont er dan, maar na een half jaar verkoopt hij het huis al weer. Niet vanwege een vloek. ,,Nee hoor, ik heb in mijn vorige huis meer last gehad van de levenden dan hier van de doden.”

Koper is Arjan Wassink, anesthesioloog bij het Deventer Ziekenhuis. Die woont er inmiddels al dertien jaar met zijn vrouw, met veel plezier. Het doet hem niks dat hij in een ‘moordhuis’ woont. ,,Ik heb daar zelf geen gevoel bij, want het was voor mijn tijd.”

Toch is hij nog wel met de moord geconfronteerd. Een televisieprogramma belde eens, dat met een medium langs wilde komen om te filmen. ,,Dat wilde mijn vrouw absoluut niet.’’

En Maurice de Hond stond een keer met een team voor de deur. Dat vonden vooral de buren van Wassink erg vervelend, vertelt hij.

‘Geen issue’

Zelf hoorde hij bij de aankoop over de gruwelijke geschiedenis van het huis. ,,Dat maakte mij niks uit. Ik heb een heleboel huizen bekeken, ook uit bijvoorbeeld 1600 en 1700. Daar is vast ook wat gebeurd. Voor mij is de kwestie geen issue.”

Wassink zegt net zoveel in de Deventer moordzaak geïnteresseerd te zijn als elke andere Deventenaar. ,,Maar ook niet meer dan dat. Ergens zal die klusjesman of Louwes op zijn sterfbed nog wel zeggen hoe het echt gegaan is. Afwachten maar, want tot die tijd kom je er toch niet achter.”

  1. Beste brood van Nederland is gewoon te koop in Deventer en Bathmen
    PREMIUM

    Beste brood van Nederland is gewoon te koop in Deventer en Bathmen

    Wie naar de beste bakker van Nederland wil, hoeft niet ver te reizen. Vincent Nollen is met zijn bakkersteam uitgeroepen tot de beste bakker van Nederland tijdens de BakkersVakWedstrijden in Drachten. Hij bakte het beste desem stokbrood, vruchtenbrood tulband, busbrood tarwe knip, notenblokkoek, speculaasstaaf, roomboteramandelletter en gevulde koeken. Nollen heeft twaalf winkels in Oost-Nederland, waaronder in Colmschate, Bathmen en Lochem.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer