De bedreigde platanen voor de bibliotheek in Deventer.
Volledig scherm
De bedreigde platanen voor de bibliotheek in Deventer. © Ronald Hissink

‘De plataan bij de Deventer bibliotheek moet sneuvelen? Zo creatief als beton’

LEZERSREACTIELezer Anne Kooij reageert op het plan bomen te kappen op het Grote Kerkhof en de Stromarkt in Deventer.

6 reacties

 • D Zwiers

  1 jaar geleden
  U heef tvolkomen gelijk. Een architect die vindt dat grote bomen inruilen voor kleinere een geweldig plan is en een gemeentebestuur dat daar achteraan hobbelt, deugt niet. Alleen al het aantal kleine bomen dat moet worden geplant om 1 grote boom te vervangen is niet eens haalbaar. We willen toch allemaal 'meer groen, minder beton' ? De Deventer bevolking heeft al eerder slechte plannen omgekeerd, zoals bergkwartier en bomen op de Brink, waar de gemeente ook kaalslag wilde plegen.
 • Ter Haar

  1 jaar geleden
  Wat een belachelijk plan! Zelf woon ik niet meer in Deventer maar het blijft nog steeds "mijn stad". Toen ik dit bericht las moest ik gelijk denken aan een zelfde soort actie, vele jaren geleden op de Brink. Prachtige gezonde kastanjebomen moesten weg. Vele handtekeningen van toen hebben ervoor gezorgd dat ze er nu nog staan. Daardoor is De Brink een van de mooiste pleinen van ons land. Dus: blijf van deze bomen af!!!
 • K. van Venen

  1 jaar geleden
  Deze architect nooit meer binnen laten..
 • J. Kerklaan

  1 jaar geleden
  Heel goed geformuleerd en helemssl eens mey Anne Kooij. Dank je wel
 • Bart Van der kolk

  1 jaar geleden
  Ook al ben ik bouwkundige en woon (nog niet!) in Deventer, dit plan om veel oude bomen te kappen is absurd! Een ruimtelijk ordeningontwerper heeft een scheet gelaten, en B&W gaan voluit. Er staan bomen ouder dan menigeen van ons.. Die ga je toch niet kappen? Voor een gelikt pleintje? Of voor nog meer volk? BELACHELIJK Plan. Anne Kooij heeft volstrekt gelijk met haar betoog: laat die bomen met rust, en zoek een echte stedebouwkundige! Mijn GL collega wethouder moest zich schamen!

In samenwerking met indebuurt Deventer