De Ulebelt biedt 'datingservice' voor gedumpte cavia's

Je zou denken dat de vijftien gedumpte cavia's die de politie deze week ving in Wesepe van een wisse dood zijn gered nu ze liefdevol worden opgevangen op kinderboerderij De Ulebelt in Deventer. Zeker is dat alleen niet. 

De cavia’s zijn op zijn zachtst gezegd ‘niet optimaal verzorgd’, laat Maaike Nelissen van De Ulebelt weten. De vijftien gedumpte cavia’s hebben tijdelijk onderdak bij de kinderboerderij. Ze vervolgt: ,,Bovendien zitten er zuigelingen en oudere cavia’s in de groep, maar we weten nog niet of ze bij elkaar horen. Als er tussen de ouderen geen zogende cavia zit, hebben de allerkleinsten vrijwel geen overlevingskans.’’

  1. Laag water: Deventer Overslag Kombinatie kan het nog één maand volhouden
    PREMIUM

    Laag water: Deventer Overslag Kombinatie kan het nog één maand volhouden

    Het onderzoek dat de gemeente Deventer momenteel laat uitvoeren naar de versterking van de sluisdeuren is mooi, maar biedt Deventer Overslag Kombinatie (DOK) op korte termijn weinig soelaas. Sinds de Prins Bernhardsluis op maandag 6 augustus dicht ging, heeft het bedrijf nagenoeg geen leveringen via het water kunnen ontvangen. Al tien weken ligt DOK plat. Inmiddels gaat het omzetverlies richting de half miljoen euro.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Horen dieren en het Vogeleiland in Deventer bij elkaar?

Horen dieren en het Vogeleiland in Deventer bij elkaar?

  • Ja, de gemeente moet met twee ton voor een opknapbeurt voor Vogeleiland over de brug komen (77%)
  • Nee, het Vogeleiland zonder dieren kan prima. De gemeente kan twee ton prima anders besteden (23%)
764 stemmen