Burgemeester Ron König en kunstenares Loes ten Anscher tonen de nieuwe Deventer Stadsspeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Ron König en kunstenares Loes ten Anscher tonen de nieuwe Deventer Stadsspeld. © Ronald Hissink

De vingerafdruk van het Deventer stadhuis wordt ook een onderscheiding: ‘Bijna een nieuw wapen’

Ze zitten al op en in het Deventer stadhuis, de bekende vingerafdrukken van Deventenaren. En straks prijkt het ‘Deventer symbool’ ook op een colbert, blouse of trui. De vingerafdruk is als ontwerp gekozen voor de nieuwe Deventer Stadsspeld, die vanaf januari wordt uitgereikt aan mensen die een belangrijke rol in de samenleving vervullen.

3 reacties

 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  Wat een gelul en verkwisting van belastinggeld, echt niks beters te doen die ambtenaren dan hun eigen nieuwe werkplek wéér geld te laten verslinden.
 • A de Fries

  2 maanden geleden
  Nou J Paas, ik en mijn toenmalige ex-vriendin waren ook geselecteerd en hebben wel toegezegd. Ik ben er trots op dat mijn vingerafdruk in de gevel zit. Weet ook precies waar; aan het binnenplein, rechts boven de ingang. Ik ben er straks niet meer maar die vingerafdruk blijft wel even zitten.
 • J Paas

  2 maanden geleden
  Destijds was ik één van de genodigden om mijn vingerafdruk op het Deventer Stadhuis te zetten, maar ik heb daar destijds vriendelijk voor bedankt. Ik vind het een prachtig stadhuis, maar destijds in crisistijd werden kinderboerderijen en musea met sluiten bedreigd omdat de geldkraan werd dichtgesraaid. Tegelijkertijd werd er een paleis van bijna 70 miljoen gebouwd en bleven boeken voor het publiek gesloten. Ik vond dit de verkeerde niet inclusieveuitstraling richting de Deventer bevolking geven.
 1. Steenwijker Boys blijft ongeslagen, welkome zege voor DVS’33 en HHC blameert zich op eigen veld
  Liveblog

  Steenwij­ker Boys blijft ongeslagen, welkome zege voor DVS’33 en HHC blameert zich op eigen veld

  Een week voor de kraker tegen AFC kon HHC Hardenberg zich geen misstap veroorloven. Maar de ploeg van trainer Pascal Diender verloor op eigen veld van hekkensluiter OFC. DVS’33 weet daarentegen eindelijk weer wat winnen is, terwijl Berkum en SC Genemuiden elkaar in evenwicht hielden. Steenwijker Boys was een maatje te groot voor Angelslo en is daardoor al twaalf duels ongeslagen in 5G.

In samenwerking met indebuurt Deventer