Jeroen Kloppenburg uit Deventer wilde een bijzondere foto maken van de wolf op de Veluwe. Onlangs slaagde hij daarin, na pakweg 150 pogingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Kloppenburg uit Deventer wilde een bijzondere foto maken van de wolf op de Veluwe. Onlangs slaagde hij daarin, na pakweg 150 pogingen. © Jeroen Kloppenburg

De wolf wordt steeds vaker gezien, vooral op de Veluwe: ‘Maar je moet een beetje geluk hebben’

VIDEODe wolf wordt steeds vaker waargenomen in Nederland. Ging het in 2020 om 282 waarnemingen, in de eerste negen maanden van dit jaar staat de teller al op 418. Toch blijft het zien van een wolf volgens sporenzoeker Jeroen Kloppenburg uit Deventer een kwestie van geluk. Zelf had hij meer dan 150 tripjes naar de Veluwe nodig om oog in oog te staan met een wolf.

9 reacties

 • Erik Van de riet

  6 dagen geleden
  Als je ze spot, gelijk doodschieten. Die hufters horen hier niet
 • t reinders

  1 maand geleden
  Alsof je naar een aflevering van allo allo zit te kijken hahaha. In plaats van een fotootje van het schilderij van " de Madonna with the big boobies" was hier dan een extra plaatje van een paar mooie schapen met afgebeten strot wel op zijn plaats geweest.
 • Jules Vismale

  1 maand geleden
  Ik heb het idee dat veel mensen de wolf niet eens op de Veluwe zullen zien want die blijft gewoon (heel verstandig) zo ver mogelijk bij mensen vandaan! Daarbij moet je ze inderdaad niet gaan uitdagen, voeren of in het nauw drijven want dan kunnen wolven inderdaad agressief van worden! Hun tamme soortgenoten daarentegen, die in Nederland vrijwel overal tegenkomt, zijn niettemin veel feller en agressiever en veroorzaken elk jaar talloze bijtincidenten!
 • Arend Reiger

  1 maand geleden
  Beste anoniem graag zie ik onderbouwing van jouw onderbuik wetenschap!
 • B Zieleman

  1 maand geleden
  Het zijn prachtige beesten, maar niet hier. Het gaat "straks" een keer goed mis. Ook al 'past' de wolf zich aan, het land is te klein. Men is van plan om nog eens 1 miljoen huizen bij te bouwen, het land stroomt vol met mensen en de natuur brokkelt af. We zien straks, naast nu de moordpartijen van al die schapen (bezittingen van mensen) de wolf ook in woonwijken verschijnen. Als mensen zo dom zijn om ze ook nog voer te geven en vertrouwd raken met de mens, is het wachten op het eerste incident.
 1. Veluwe is dé hotspot, maar hoeveel wolven leven er nu echt in Nederland? (en hoeveel komen er nog bij?)
  PREMIUM
  video

  Veluwe is dé hotspot, maar hoeveel wolven leven er nu echt in Nederland? (en hoeveel komen er nog bij?)

  In Salland is vorige week een wolf gezien. Uit de Kop van Overijssel komen meldingen van doodgebeten schapen. Ondertussen komen er op de Veluwe steeds meer wolven bij. Het beest rukt op. Hoeveel zijn er eigenlijk van in Nederland? En hoeveel komen er nog bij? Ecoloog Hugh Jansman spreekt van een unieke situatie: ,,Nooit eerder vestigde de wolf zich in een land met zo’n hoge mens- en veedichtheid.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer