Teatro del Silencio op het Grote Kerkhof.
Volledig scherm
Teatro del Silencio op het Grote Kerkhof. © FOTO HISSINK

De zaterdagmiddag van Deventer op Stelten in negen foto's

videoTienduizenden bezoekers brachten vandaag een bezoekje aan Deventer. De Hanzestad staat dit weekend bol kunst en theater. Bekijk hier de hoogtepunten van de zaterdagmiddag door de lens van onze fotograaf Ronald Hissink:

 1. 15-jarige Madelief huid vol gescholden als vrijwilliger Deventer op Stelten: ‘Ik wees hen alleen maar op de verkeersregels’
  PREMIUM

  15-jarige Madelief huid vol gescholden als vrijwilli­ger Deventer op Stelten: ‘Ik wees hen alleen maar op de verkeersre­gels’

  Sta je dan, als jonge meid van vijftien jaar oud, 's avonds laat in het stadshart van Deventer fietsers te vertellen dat ze zich netjes aan de verkeersregels moeten houden. Madelief Groot uit Deventer was vrijdagavond als vrijwilliger aan het werk bij het festival Deventer op Stelten. Lange tijd ging dat goed. Tot ze begonnen te schelden. En te dreigen. ,,Snappen ze dan niet dat ik een meisje van 15 ben?”
 1. Deventer op Stelten voor Dummies: drie routes voor de zaterdag van het straatfestival
  Play

  Deventer op Stelten voor Dummies: drie routes voor de zaterdag van het straatfes­ti­val

  Deventer op Stelten is het immens populaire straatfestival met acts op hoogte van Deventer. 125.000 bezoekers in drie dagen, bijna 20 verschillende locaties in het stadscentrum, maar ook net daarbuiten. Tientallen optredens, een blokkenschema waar je van duizelt. De vaste bezoeker vindt zijn weg. Maar wat nu als je geen idee hebt? De Stentor maakt drie mogelijke spoorboekjes voor de zaterdag. Met kinderen, gewoon met een stel vrienden, of voor de buiten-de-gebaande-paden kunstminner. En dan nog op voorhand de dienstmededeling: wie gewoon de stad in gaat, gaat vast stelten zien. Maar ietwat voorbereiding is beter.

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. de Stentor Nieuws Update: Dode bij brand in Wilp en verdachte granaathanger opgepakt
  Play

  de Stentor Nieuws Update: Dode bij brand in Wilp en verdachte granaathan­ger opgepakt

  27 januari
 2. Video van de Dag | Kom je thuis, ligt je veranda vol met... leeuwen!

  Video van de Dag | Kom je thuis, ligt je veranda vol met... leeuwen!

  27 januari

Deventer