Volledig scherm
PREMIUM
Janina, Alisha, Noa en Nigel zijn leerlingen van het Stormink. Tot nu toe moeten kinderen na het tweede leerjaar naar de Marke, maar nu gaat het Stormink ook eindexamens vmbo-t geven. © FOTO HISSINK

Deel Storminkleerlingen kan vanaf volgend jaar ook examen doen op eigen school

Onderbouwschool Het Stormink start vanaf komend schooljaar met mavo-bovenbouw. Kinderen die vmbo-t volgen hoeven hun examen daardoor niet meer op De Marke te doen. Het Stormink komt tegemoet aan de wens van ouders en huidige leerlingen. De Marke gaat theoretische leerlingen uitdagen door ze ‘mee te nemen’ in praktijkonderwijs. Het Etty Hillesum Lyceum in Deventer denkt dat er daardoor meer te kiezen is. 

Het gaat bij het Stormink specifiek om het profiel Kunst, Cultuur en Duurzaamheid, dat ook precies in het straatje van Het Stormink past. De school werkt al een aantal jaren met vrije keuze-uren aan de individuele talenten van leerlingen. Veel vakken staan in het teken van kunst en cultuur. Bovendien worden lessen op het Stormink niet per definitie klassikaal aangeboden: leerlingen kunnen zelf kiezen hoe ze lesstof willen krijgen. ,,Bijvoorbeeld met een filmpje. Als kinderen daardoor beter leren, waarom niet?” zegt directeur Rene Grol. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer