Volledig scherm
Deventenaar Jilles Oom gooide hoge ogen bij de voorronde van de Kunstbende in Zwolle en gaat naar de finale in Amsterdam © organisatie Kunstbende Overijssel

Deventenaar Jilles Oom winnaar bij Kunstbende Overijssel 2019

Getalenteerde jongeren uit Deventer zijn zaterdag in de prijzen gevallen tijdens de Voorronde van Kunstbende Overijssel. Die was in poppodium Hedon in Zwolle. De jury bekeek en beoordeelde 105 acts en kunstwerken. Deventenaar Jilles Oom verdiende een plek in de finale in de hoofdstad.

Per categorie gaan de winnaars naar de finale. In de categorie Expo is dat uit Deventer Jilles Oom met de productie ‘Lukt niet’. Oom noteerde in de categorie Film een eervolle plek (tweede, met de film ‘De man die liep’).

In de categorie Muziek was er een derde plek voor de Deventer inzending van Artik met ‘Kan je begrijpen’.

Westergasfabriek

Alle eerste prijswinnaars, waaronder Jilles Oom, gaan door naar de landelijke finale op zaterdag 29 juni in de Westergasfabriek in Amsterdam. Alle eerste prijswinnaars van de finale mogen optreden in de What’s Happening-area van Kunstbende en op Lowlands (Rabobank podium). Daarnaast krijgen zij een individueel ontwikkelingstraject op weg naar een plek in het hoofdprogramma op een landelijk bekend podium of in een museum, van Mysteryland tot Stedelijk Museum Amsterdam.

Uit de regio Zutphen was er in de categorie Fashion een eervolle derde plek voor Sanne Metselaar met ’When It All Falls Down’. Zij komt uit Eerbeek.

Kunstbende is het podium voor jong talent en wordt mogelijk gemaakt door verschillende partners en sponsors.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer