Volledig scherm
© Lars Smook

Deventenaar krijgt straf voor hennepkweek

DEVENTER - Ruim tienduizend euro betalen aan de staat, een werkstraf van tweehonderd uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand met een proeftijd van drie jaar.

Die straf kreeg de 49-jarige Mehmet K. uit Deventer dinsdag opgelegd kreeg door de rechtbank in Zwolle omdat hij onder meer 296 hennepplanten kweekte en illegaal stroom aftapte in februari 2015 in zijn woning in de Schuilingstraat. De politie ontdekte de hennepkwekerij in zijn woning nadat er een anonieme melding van buurtbewoners was binnengekomen. Hoewel de Deventenaar ontkende dat hij er iets mee te maken had, acht de rechtbank dat wel bewezen.

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer