Deventenaar licht tipje van de sluier over verdwijning Arjen Kamphuis in Noorwegen

videoDe Noorse politie gaat uit van een noodlottig kajakongeval, maar nog steeds weet niemand wat er écht gebeurde met IT-expert Arjen Kamphuis, die in 2018 verdween. Kunstenaar Jillis Groen uit Deventer tekent voor een expositie over het mysterie. ,,Eigenlijk zijn alle scenario's nog mogelijk.” 

Arjen Kamphuis is niet zomaar iemand: hij doceerde wereldwijd over internetveiligheid, geldt als persoonlijke kennis van WikiLeaks-oprichter Julien Assange en streed tegen de spionagezucht van wereldmachten. Hij werd voor het laatst gezien toen hij in 2018 uitcheckte bij zijn hotel in Bodø, in het noorden van Noorwegen. Over zijn verdwijning deden lang de wildste complottheorieën de ronde, juist door zijn kritiek op de inlichtingendiensten. 

  1. Schapen van Deventer Schaapskudde onthoofd en geslacht in Wilp
    PREMIUM
    VIDEO

    Schapen van Deventer Schaapskud­de onthoofd en geslacht in Wilp

    Voor de tweede keer in anderhalve week zijn loslopende schapen in de regio op illegale, professionele wijze in de nacht afgeslacht. Schaapherder Marianne Gaspersz trof vanochtend de ingewanden, de kop en vachten aan van een afgeslacht schaap en lammetje. Onlangs werden in Olst op vergelijkbare wijze twee rammen geslacht bij een kinderboerderij. Gaspersz: ,,Ik was helemaal van de kaart. De vraag is ook: wanneer doen ze het weer?”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer