Volledig scherm
Foto van een willekeurig kind. © Thinkstock

Deventenaar vrijgesproken van misbruik van zoontjes

ZWOLLE – Een 50-jarige Deventenaar is vrijgesproken van misbruik met zijn zoontjes. Wel is hij veroordeeld voor mishandeling van zijn kinderen, bedreiging van zijn vrouw en een poging diefstal. Hij kreeg 6 maanden cel voorwaardelijk en een taakstraf van 180 uur opgelegd.

De verdenking was ernstig: hij zou jarenlang ontuchtige handelingen bij zijn zoontjes hebben uitgevoerd. De inmiddels ex-vrouw van Chandrikapersad B. uit Deventer deed aangifte van jarenlange mishandeling. De officier van justitie had 15 maanden cel waarvan 9 maanden voorwaardelijk tegen de man geëist. B. ontkende de ontucht maar zei wel zijn zoons af en toe een corrigerende tik te geven. Ook de inbraak bij zijn schoonouders, althans de poging daartoe, bekende hij. Hij zocht twee harde schijven met daarop foto's van zijn zoons.

De rechtbank was er niet van overtuigd dat B. ontucht pleegde met zijn kinderen. De rechtbank noemde de inbraak bij de schoonouders, waar zijn ex-vrouw haar toevlucht had gezocht, extra kwalijk. ,,Door zijn handelen heeft verdachte er blijk van gegeven dat hij geen enkel respect heeft voor de levenssfeer van zijn voormalige echtgenote en hun kinderen'', aldus het vonnis. Bovendien overtrad hij daarmee een contactverbod. Dat contactverbod legt de rechtbank hem nu ook op.

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer