Volledig scherm
Impressie van het opruimen van het vuurwerk. © Monica Sluiseman

Deventenaren ruimen vuurwerk op

Deventer is het nieuwe jaar opgeruimd begonnen. Zeven grote containers zijn op Nieuwjaarsdag in de gemeente Deventer neergezet, waar bewoners hun vuurwerkresten konden afleveren. De containers werden bemenst door vrijwilligers en medewerkers van de Deventer Schoon Familie.

Volledig scherm
Oud én jong helpen mee met het opruimen van vuurwerkresten in Deventer. © Monica Sluiseman

Om half tien ’s morgens zijn de eerste medewerkers van Circulus-Berkel/Cambio actief in de binnenstad van Deventer: met (blad)blazers, een veegwagens en handmatig zijn de straten en pleinen schoongemaakt.

Blindgangers verwijderd

In de buurten staken ook bewoners de handen uit de mouwen en brachten vuurwerkresten weg. Opgeruimd staat netjes. Bovendien kunnen blindgangers, vuurwerk dat niet is afgegaan, niet meer worden afgestoken door kinderen.

Bij Cambio aan de Diepenveenseweg zit nog de hele week het telefoonteam klaar om ‘koeriertjes’ aan te nemen. Bewoners kunnen bellen naar Boy Blindganger (0570 62 22 10) en een koeriertje (vuurwerkresten die bij elkaar zijn geveegd en verzameld in een of meer zakken of dozen) aanmelden. 

  1. Raambuurt furieus over mogelijke afsluiting Bokkingshang in Deventer, maar is dat wel terecht?
    PREMIUM
    Video

    Raambuurt furieus over mogelijke afsluiting Bokkings­hang in Deventer, maar is dat wel terecht?

    De Bokkingshang afsluiten voor verkeer, zodat de drukke route tussen de Welle en Wilhelminabrug vervalt. Het afsluiten van de weg wordt geopperd in een rapport over de aanpak van P-garage onder de brug. Die suggestie leidt tot onrust in de naastgelegen Raambuurt; bewoners vrezen voor de bereikbaarheid van de wijk. Volgens de gemeente is afsluiting niet uitgesloten, maar gaat dat voorlopig zeker niet gebeuren.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer