Impressie van het opruimen van het vuurwerk.
Volledig scherm
Impressie van het opruimen van het vuurwerk. © Monica Sluiseman

Deventenaren ruimen vuurwerk op

Deventer is het nieuwe jaar opgeruimd begonnen. Zeven grote containers zijn op Nieuwjaarsdag in de gemeente Deventer neergezet, waar bewoners hun vuurwerkresten konden afleveren. De containers werden bemenst door vrijwilligers en medewerkers van de Deventer Schoon Familie.

Oud én jong helpen mee met het opruimen van vuurwerkresten in Deventer.
Volledig scherm
Oud én jong helpen mee met het opruimen van vuurwerkresten in Deventer. © Monica Sluiseman

Om half tien ’s morgens zijn de eerste medewerkers van Circulus-Berkel/Cambio actief in de binnenstad van Deventer: met (blad)blazers, een veegwagens en handmatig zijn de straten en pleinen schoongemaakt.

Blindgangers verwijderd

In de buurten staken ook bewoners de handen uit de mouwen en brachten vuurwerkresten weg. Opgeruimd staat netjes. Bovendien kunnen blindgangers, vuurwerk dat niet is afgegaan, niet meer worden afgestoken door kinderen.

Bij Cambio aan de Diepenveenseweg zit nog de hele week het telefoonteam klaar om ‘koeriertjes’ aan te nemen. Bewoners kunnen bellen naar Boy Blindganger (0570 62 22 10) en een koeriertje (vuurwerkresten die bij elkaar zijn geveegd en verzameld in een of meer zakken of dozen) aanmelden. 

  1. Schapen van Deventer Schaapskudde onthoofd en geslacht in Wilp
    PREMIUM
    VIDEO

    Schapen van Deventer Schaapskud­de onthoofd en geslacht in Wilp

    Voor de tweede keer in anderhalve week zijn loslopende schapen in de regio op illegale, professionele wijze in de nacht afgeslacht. Schaapherder Marianne Gaspersz trof vanochtend de ingewanden, de kop en vachten aan van een afgeslacht schaap en lammetje. Onlangs werden in Olst op vergelijkbare wijze twee rammen geslacht bij een kinderboerderij. Gaspersz: ,,Ik was helemaal van de kaart. De vraag is ook: wanneer doen ze het weer?”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer