Het Deventer bedrijf waar Gerbert de Ruiter voor werkt, gaat duizend kartonnen tenten leveren aan Oekraïne. Shirley van den Berg uit Apeldoorn helpt mee aan het initiatief.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Deventer bedrijf waar Gerbert de Ruiter voor werkt, gaat duizend kartonnen tenten leveren aan Oekraïne. Shirley van den Berg uit Apeldoorn helpt mee aan het initiatief. © Maarten Sprangh

Deventer bedrijf wil dakloze Oekraïners laten slapen in kartonnen tenten: ‘Even een stukje privacy’

MET VIDEODuizend kartonnen tenten voor Oekraïne. Wat ontstond als een idee, wordt nu waarheid. Verpakkingsbedrijf Smurfit Kappa Zedek uit Deventer gaat met de mini-huisjes Oekraïners helpen die door de oorlog dakloos zijn geworden. ,,Je hebt zo een kamertje voor jezelf zonder dat je de ellende om je heen ziet.”

5 reacties

 • Brigitte Vlutters

  2 maanden geleden
  En de Nederlanders gewoon onder de brug.
 • HJ Velde

  2 maanden geleden
  Toen ik het las dacht ik dat kun je toch niet maken, maar als het echt helpt en daarbij kan ik me nu wel wat voorstellen, waarom niet? Je huis zal maar kapot geschoten zijn en je kan nergens een droog plekje vinden? En ook al is je huis niet kapot, vele mensen hebben geen elektriciteit en als het min 10 is dan lig je behaaglijker in een kartonnen tentje. En hoe humaan ben je om te klagen dat nu een beetje karton richting Oekraïne gaat? Bang dat je pakketje niet kunt versturen? Schandalig.
 • M van de Giessen

  2 maanden geleden
  De bekende oplossingen waarbij slechts 1 partij gebaat is? Het lijkt de VVD wel?! Ik denk maar simpel en dat is dat regen/vocht en karton, geen goede combinatie is? De mate van menswaardigheid om ze in kartonnen dozen te proppen is absurd, een beetje erg ondoordacht en doorzichtig. (de volksverhuizing, lijkt onderdeel v d deal m de EU om een geldkraantje open te zetten voor ‘zgn duurzaamheids projecten, aanbestedingen/aanpak infrastructuur’ Met huidige toeloop targets/quota sneller te behalen?)
 • K van Venen

  2 maanden geleden
  Waarom kunnen mensen uit Oekraïne wel in een kartonnen hut en al die vluchtelingen hier niet. En dan afvragen papier tekort in Nederland. Dit vragen ze zich ook niet af met huizen en de toestroom van vluchtelingen.
 • P. Nagelhout

  2 maanden geleden
  Zouden we ook in Ter Apel kunnen gebruiken

In samenwerking met indebuurt Deventer