De Oranjelaan in Diepenveen, een van de delen in Deventer waar bewoners klagen over te hard rijdende automobilisten en gevaarlijke situaties met fietsers.
Volledig scherm
PREMIUM
De Oranjelaan in Diepenveen, een van de delen in Deventer waar bewoners klagen over te hard rijdende automobilisten en gevaarlijke situaties met fietsers. © FOTO HISSINK

Deventer bestookt met klachten over verkeer door coronathuiswerkers

Klachten over te hard rijden in de Smedenstraat, fietsstraat Rielerweg, in woonwijken op Colmschate: de gemeente Deventer krijgt de laatste maanden opvallend veel meldingen van verkeersoverlast. Mogelijke verklaring: meer mensen werken thuis door corona. ,,Ze zien meer verkeer voor de deur en zijn mogelijk ook eerder geïrriteerd als er weer iemand te hard voorbij rijdt.”

 1. 
‘Deventer Overlevers’ gaan Asscher missen: ‘Eindelijk iemand die écht luisterde naar zorgen van werkende Nederlander’
  PREMIUM

  ‘Deventer Overlevers’ gaan Asscher missen: ‘Eindelijk iemand die écht luisterde naar zorgen van werkende Nederlan­der’

  Ze noemden zich de Deventer Overlevers. Mannen van eind 50, begin 60, al vanaf hun jonge tienerjaren aan het werk, maar desondanks weinig te makken. En als ze, op hun tandvlees, hun pensioen halen, nog op een houtje moeten bijten. Door Lodewijk Asscher werden ze landelijk nieuws. ,,Hij was oprecht, en gebruikte ons niet voor eigen politiek gewin.”
 2. Windmolens langs A1 bij Deventer: besluitvorming uitgesteld tot na lockdown: ‘Goed nieuws voor Colmschate’
  PREMIUM

  Windmolens langs A1 bij Deventer: besluitvor­ming uitgesteld tot na lockdown: ‘Goed nieuws voor Colmschate’

  Deventer neemt meer tijd voor de besluitvorming over nieuwe windmolens, maximaal negen stuks, langs de A1. Vanwege corona is het niet of nauwelijks mogelijk fysieke bijeenkomsten te organiseren voor inspraak en informatie op het stadhuis. Vooral vanuit Colmschate maakten honderden mensen ‘bezwaar’. Na de lockdown gaat het proces verder. ,,Maar dat is nog te snel.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Betty (90) uit Harderwijk over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
  Play

  Betty (90) uit Harderwijk over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'

 2. Kabinet valt. Einde Rutte III is feit wegens toeslagenaffaire
  Play

  Kabinet valt. Einde Rutte III is feit wegens toeslagen­af­fai­re

Deventer