Retailspecialist Marcel Evers bij de pas opgeleverde appartementen in de Gibsonstraat. ,,Mensen willen graag in de Deventer binnenstad wonen. Maar er komt - mede door corona - veel op binnensteden af, er moet echt wat gebeuren om het centrum vitaal te houden."
Volledig scherm
PREMIUM
Retailspecialist Marcel Evers bij de pas opgeleverde appartementen in de Gibsonstraat. ,,Mensen willen graag in de Deventer binnenstad wonen. Maar er komt - mede door corona - veel op binnensteden af, er moet echt wat gebeuren om het centrum vitaal te houden." © FOTO HISSINK

Deventer binnenstad staat er ondanks corona ‘aardig’ voor: ‘Maar het centrum gaat er hoe dan ook anders uitzien’

De Deventer binnenstad moet toe naar een kleiner winkelgebied en minder vierkante winkelmeters. Met gemengde functies zoals wonen, werkplekken en ambachtelijke bedrijfjes in van oudsher winkelstraten. De inrichting van sommige (winkel)straten is gedateerd en moet worden aangepakt. Met deze en andere maatregelen moet het centrum vitaal en overeind blijven, ook na corona. ,,We moeten ons er op voorbereiden dat het centrum er echt anders gaat uitzien, met minder winkels.” 

In samenwerking met indebuurt Deventer

  1. Kinderen nerveus over Sint op school: 'Ik ben soms wel een beetje stout geweest"
    Play

    Kinderen nerveus over Sint op school: 'Ik ben soms wel een beetje stout geweest"

  2. Rick Hammink raakte gewond door een carbidkanon
    Play

    Rick Hammink raakte gewond door een carbidka­non

Deventer