Volledig scherm
GAE-spelers bedanken hun fans. Zondag 19 maar is de volgende IJsselderby, in de Adelaarshorst in Deventer © Pro Shots

Deventer blijft nuchter onder verlies van PEC

DEVENTER - De thuisblijvers in Deventer reageren na het verlies van PEC vooral nuchter. Zeker gezien het flinke aantal blessures, de stand op de ranglijst en de smadelijke ketser in de beker tegen Jodan Boys werd niet met heel vertrouwen naar de wedstrijd uitgekeken. ,,Maar je weet het nooit met Eagles, hè'', zegt Serge Andrée van voetbalcafé De Alm en Eagles-supporter voor de wedstrijd. ,,4-0 verliezen kan, nu weer winnen ook.'' Stampvol zit het in de kroeg en - ook andere cafés - niet bij de aftrap.

Dat kan ook komen door het vroege tijdstip dat de wedstrijd begint: half één. Na de snelle achterstand neemt het geloof stilaan toe, zeker als Eagles zich herstelt en zelfs gelijk maakt.

Toch gaat het mis. 'Veel te aanvallend gevoetbald', klinkt links en rechts. Een rode kaart, dat kan er ook nog wel bij. Gelaten druipen supporters af na het laatste fluitsignaal.
Maar er is ook opluchting dat het lang spannend was. ,,Het was wel een echte wedstrijd, dat had niet iedereen verwacht', zegt Eagle-fan Thomas van der Beek.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer