Mirjam Nijbroek is de vierde generatie die de Deventer Borstelwinkel, ook wel ‘De Kuiperij’, aan de Menstraat in Deventer bestiert. Deze maand is het 125 jaar geleden dat de winkel opende.
Volledig scherm
PREMIUM
Mirjam Nijbroek is de vierde generatie die de Deventer Borstelwinkel, ook wel ‘De Kuiperij’, aan de Menstraat in Deventer bestiert. Deze maand is het 125 jaar geleden dat de winkel opende. © Ronald Hissink

Deventer Borstelwinkel bestaat 125 jaar en is met vierde generatie aan het roer ‘back in business’

Ruim tien jaar geleden was het nog maar de vraag of één van de bijzonderste winkeltjes in de binnenstad het zou redden. To Nijbroek, eigenaresse van de Deventer Borstelwinkel ‘De Kuiperij’, overleed in 2011 op 81-jarige leeftijd en haar kinderen, Mirjam en Dolf, hadden een druk leven. Een winkel ernaast bestieren zou een hele puzzel worden, maar Mirjam besloot de winkel toch voort te zetten. Nu, dik tien jaar later, floreert de handel.

5 reacties

 • R. Otters

  3 maanden geleden
  Chapeau ! Doe mij ff n borsteltje :-)
 • Joost Boswijk

  3 maanden geleden
  Dat predikaat hofleverancier moet door de burgemeester worden aangevraagd. De zaak verdient het absoluut. Waar anders in Nederland zijn zulke spullen te koop? Dus moet het koninklijk huis daar wel terecht voor kroonluchtervegertjes en borsteltjes voor kronen en tiara’s.
 • Riet Schut

  3 maanden geleden
  Prachtig!
 • M. v.d Wulp

  3 maanden geleden
  Mooi dat dit soort zaakjes nog bestaan. Ik dacht vaak als ik er langs liep hoe zo’n zaakje nou winstgevend kan zijn.
 • Betty Bontius

  3 maanden geleden
  Geweldig Miriam!!