Marloes Horst is de overlast van een overbuurman (in het appartementencomplex) zat.
Volledig scherm
PREMIUM
Marloes Horst is de overlast van een overbuurman (in het appartementencomplex) zat. © Arjan Gotink

Deventer buurt is bang voor de buurman: ‘Wanneer grijpt er iemand in? Dit duurt al een paar jaar’

Bewoners van Voorstad-Oost in Deventer zijn bang dat het eerst écht uit de hand moet lopen, voordat er opgetreden wordt tegen een buurtbewoner. Politie, buurtbemiddeling, woningcorporatie, Meldpunt Bijzondere Zorg: ze zijn allemaal ingeschakeld, maar er wordt niet ingegrepen. ,,Deze man is gevaarlijk’’, zegt overbuurvrouw Marloes Horst.

2 reacties

 • Jan Kelder

  1 maand geleden
  Een burgemeester kan na overleg met politie altijd en onmiddellijk ingrijpen !!!
 • Joost Boswijk

  1 maand geleden
  Toch fantastisch hoe in dit land alles met protocollen is dichtgeregeld! Bij overlast verwijst de huisbaas je naar Buurtbemiddeling en bij bedreiging wordt door die huisbaas aangeraden aangifte te doen. Buurtbemiddeling doet niets als er aangifte is gedaan. De politie heeft meer dan een aangifte nodig en de huisbaas is gebonden door de wettelijke huurbescherming. Zo hoeft niemand iets te doen en zijn ze toch allemaal druk aan het werk.
 1. Crowdfunding voor nieuw zonnepark in Deventer: ‘Als het aan ons ligt komen er achthonderd panelen’
  PREMIUM
  met video
  2

  Crowdfun­ding voor nieuw zonnepark in Deventer: ‘Als het aan ons ligt komen er achthon­derd panelen’

  Wat te doen met die loze stukken grond langs het spoor? Ook in Deventer zijn er plekken die geen concrete bestemming hebben. Honny de Gucht en Sabien Bouwmeester hebben daar een oplossing voor en gaan een stuk grond van tientallen meters breed achter het Aventus herontwikkelen: er komt een zonnepark. ,,Het is loos gebied, dan kun je er beter iets goeds mee doen”, zegt het tweetal.

Deventer