Volledig scherm
PREMIUM
Sluiting van het Speelgoedmuseum blijft de voorkeur houden van het college van B en W, blijkt uit nader onderzoek. De collectie moet voortaan te zien zijn op wisselende locaties, als het aan burgemeester en wethouders ligt. © Speelgoedmuseum Deventer

Deventer college houdt vast aan sluiting Speelgoedmuseum

Het Speelgoedmuseum verdwijnt alsnog, als het aan het college van B en W ligt. Dat houdt een voorkeur voor het op wisselende locaties presenteren van de collectie. 

Dat concludeert het Deventer gemeentebestuur na nader onderzoek naar de toekomst van het museum, waar de gemeenteraad in juni op had aangedrongen. In feite is er weinig veranderd, want ook voor de zomer stelde wethouder Carlo Verhaar (GroenLinks) sluiting voor.

  1. Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrokken: ‘Niet te verklaren’
    PREMIUM

    Verbazing over dwangsom van Elburg, die prompt weer wordt ingetrok­ken: ‘Niet te verklaren’

    Anja Dwars en Hans Bakker uit Deventer zijn niet te spreken over de gemeente Elburg. Die dreigde met een dwangsom als het stel geen informatie zou verschaffen over hun huurder Marjan Liemburg, waarvan Elburg denkt dat ze permanent woont in een recreatiewoning in Doornspijk. Dwars en Bakker verstuurden de informatie, maar kregen tóch een dwangsom van 2500 euro. Die vervolgens weer werd ingetrokken.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer