Volledig scherm
PREMIUM
De culturele sector in Deventer keert zich tegen de cultuurplannen van het college van B en W. Deventer wil het Speelgoedmuseum sluiten en geen extra geld uittrekken voor het Deventer cultuurbeleid. © Bob op 't Land

Deventer cultuursector keert zich tegen plannen college

De Deventer culturele sector keert zich tegen de cultuurplannen van het college B en W. De directeuren van onder meer poppodium Burgerweeshuis, bibliotheek, schouwburg en VVV willen dat de gemeenteraad niet akkoord gaat met het huidige voorstel van wethouder Carlo Verhaar (GroenLinks) en hem gaat bewegen om eind dit jaar met een beter plan te komen.

Dat blijkt uit een gezamenlijke brief, die gisteravond is verzonden aan alle Deventer gemeenteraadsleden.

  1. Voor het eerst erkent rechercheteam fouten in de Deventer moordzaak: ‘Je hebt toprechercheurs en mindere goden.’
    PREMIUM
    video

    Voor het eerst erkent recherche­team fouten in de Deventer moordzaak: ‘Je hebt toprecher­cheurs en mindere goden.’

    De recherche die in 1999 de moord op weduwe Jacqueline Wittenberg uit Deventer onderzocht erkent fouten te hebben gemaakt. Advocaat-generaal Diederik Aben van de Hoge Raad noemt delen van het onderzoek zelfs ‘geblunder’. Advocaat Geert-Jan Knoops, die de veroordeelde Ernest Louwes bijstaat, ziet inmiddels voldoende aanleiding om officieel te vragen om herziening van de twintig jaar oude en nog steeds geruchtmakende Deventer moordzaak.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer