Roto Smeets heeft een gigantisch complex in Deventer, tegen de binnenstad aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Roto Smeets heeft een gigantisch complex in Deventer, tegen de binnenstad aan. © FOTO HISSINK

Deventer drukkers houden adem in nu moederbedrijf in heel zwaar weer verkeert

Een drukker zit op de grond naast de achteringang van Deventers trotse diepdrukkerij Roto Smeets aan de Groningerstraat. Shaggie in de vingers. Maar praten, dat heeft nu geen zin. ,,We weten niks. Ze hebben ons niets verteld. Wat moet ik zeggen. Misschien zeg ik wel teveel en is het helemaal niet zo erg. We werken gewoon door. Wat moeten we anders?”

Deze ochtend is bekend gemaakt dat moederbedrijf Circle Media Group surseance van betaling aangevraagd heeft. Op zo'n mededeling volgt negen van de tien keer later het harde oordeel: faillissement. Maar de Deventenaren hopen. En zolang het oordeel niet geveld is, mag je dat. Dus blikken ze niet vooruit. Rond de gigantische drukkerij, ingeklemd tussen Hunneperkade en Industrieweg is het deze maandagmiddag buiten uitgestorven. Iedereen werkt. Want als iets kan helpen, dan is dat het misschien. Aan de medewerkers, ruim 400 in Deventer, ligt het dan ook niet. Ze doen hun stinkende best om de tientallen publieksbladen van Nederland zo mooi mogelijk in de winkels en op de deurmat van abonnees te krijgen. Donald Duck rolt sinds 1952 van de pers. De Margriet al vanaf 1938. 

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer