Volledig scherm
Meteen links bij de ingang van het Deventer Stadskantoor komt in de Stadsetalage in de loop van dit jaar een Duurzaamheidscentrum.

Deventer Duurzaamheidscentrum in stadhuis kan van start

Het duurzaamheidscentrum in het Deventer stadskantoor kan halverwege dit jaar beginnen. Dat wordt een plek voor informatie en advies aan mensen die met duurzaamheid bezig willen. Dat meldt wethouder Carlo Verhaar (GroenLinks).

Rondom duurzaamheid zijn ook exposities mogelijk. Het wordt daarmee niet alleen een vraagloket, aldus Verhaar. Organisaties en instellingen die interesse hebben om iets te organiseren, kunnen zich melden bij de gemeente. Die stelt de ruimte gratis beschikbaar, zorgt voor schoonmaak en helpt bij de inrichting.

Afwisselen

Initiatieven wisselen elkaar om het half jaar af. Thema’s rond duurzaamheid kunnen volgens Verhaar zijn: ‘Hoe maak ik mijn woning gasloos?” of ‘hoe zorgen we dat onze buurt in warme zomers koel blijft?’

Bekend was al dat het duurzaamheidscentrum er komt. De gemeenteraad besloot daar afgelopen najaar toe en trok daar jaarlijks 25.000 euro voor uit.

Volgens Verhaar hebben er al partijen geïnformeerd om iets te organiseren. 

De Stadsetalage is nu alleen voor exposities in gebruik van bijvoorbeeld museumorganisatie Deventer Verhaal of architectuurcentrum Rondeel.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer