Het blijft voer voor discussie: de hoogte van de woonlasten in Deventer. De gemeente heeft in een bericht op haar website kritiek op de berekening en vergelijking met andere gemeenten door onderzoeksinstituut Coelo. Coelo blijft achter de cijfers staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Het blijft voer voor discussie: de hoogte van de woonlasten in Deventer. De gemeente heeft in een bericht op haar website kritiek op de berekening en vergelijking met andere gemeenten door onderzoeksinstituut Coelo. Coelo blijft achter de cijfers staan. © archief

Deventer en onderzoekers botsen opnieuw over ranglijst woonlasten

Het blijft een terugkerende discussie in Deventer: de hoogte van de woonlasten en jaarlijkse rangschikking van Nederlandse gemeenten van onderzoeksinstituut Coelo. Volgens de gemeente staat Deventer (opnieuw) te hoog en gaat Coelo uit van een te hoge afvalstoffenheffing. De onderzoekers bestrijden dat, maar geven wel toe dat in de aanvankelijk gepubliceerde lijst (maandag) een fout stond.

  1. Deventer dubt over tijden voor afsluiting veelbesproken Vogeleiland, kans op behoud vogels stijgt
    PREMIUM

    Deventer dubt over tijden voor afsluiting veelbespro­ken Vogelei­land, kans op behoud vogels stijgt

    Deventer is er nog niet uit vanaf welke uren het bekende en veelbesproken Vogeleiland tegenover het station in de avond- en nacht wordt afgesloten. Zeker is wel dat hekken in de strijd tegen vandalisme er - met lichte vertraging - er nog dit najaar staan. Ondertussen stijgt de kans dat de vogels niet verdwijnen en behouden blijven in de volières op het eiland. ,,We komen na jaren van gedoe eindelijk in rustiger vaarwater.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer