Volledig scherm
PREMIUM
Het blijft voer voor discussie: de hoogte van de woonlasten in Deventer. De gemeente heeft in een bericht op haar website kritiek op de berekening en vergelijking met andere gemeenten door onderzoeksinstituut Coelo. Coelo blijft achter de cijfers staan. © archief

Deventer en onderzoekers botsen opnieuw over ranglijst woonlasten

Het blijft een terugkerende discussie in Deventer: de hoogte van de woonlasten en jaarlijkse rangschikking van Nederlandse gemeenten van onderzoeksinstituut Coelo. Volgens de gemeente staat Deventer (opnieuw) te hoog en gaat Coelo uit van een te hoge afvalstoffenheffing. De onderzoekers bestrijden dat, maar geven wel toe dat in de aanvankelijk gepubliceerde lijst (maandag) een fout stond.

In de aangepaste ranglijst zijn de gemiddelde woonlasten voor een meerpersoonshuishouden in Deventer 780 euro per jaar. Daarmee neemt Deventer een zeventiende plek in, achter onder meer Apeldoorn (830) en Enschede (834). Koploper is Leiden (878). Het gaat om een optelsom van ozb, riool- en afvalstoffenheffing.

  1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
    PREMIUM
    video

    Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

    Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer