Beeld van een protest van bewoners eerder dit jaar tegen geluidsoverlast van motoren.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van een protest van bewoners eerder dit jaar tegen geluidsoverlast van motoren. © FOTO HISSINK

Deventer gaat meten of motoren voor geluidsoverlast zorgen, of dat de herrie door iets heel anders komt

Deventer neemt maatregelen na klachten over motoren die veel te veel decibellen produceren. De Wilhelminabrug en andere wegen in en rond de binnenstad voor motoren verbieden, gaat de gemeente te ver. Wel komen er metingen, waarbij camera’s vastleggen wie de overlast produceert. Want komen die extra decibellen wel door motoren of door iets heel anders? Motorrijders zijn tevreden, bewoners minder. „Wij hebben helemaal niet om het afsluiten van wegen gevraagd!”

8 reacties

 • anya HENZEN

  1 jaar geleden
  Je hebt geluid en lawaai…dat laatste is meestal opzettelijk en heeft niet te maken met de normale motorrijder. De overlastgevers zijn de opzettelijk lawaai veroorzakende aandachtstrekkers, ik zie en hoor ze ook vaak op de Brinkgreverweg waar ze dan als een gek rijden…
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  niet elders gaan wonen maar in het westen blijven. laten we de wegen bij amersfoort blokkeren zodat ze niet verder naar oost en noord kunnen.
 • meneer b kroon

  1 jaar geleden
  heb in 1968 nog geleerd vol gas in zijn 3 tegen de brug op te rijden met auto...anders was je gezakt...je hield het verkeer op...later veel plezier van gehad met motor...sorry...inderdaad ze maken een bult lawaai met meer dan 8000 toeren...heb geen motor meer...maar ben nog steeds geneigd plankgas te geven...maar je mag maar 50:)))
 • K. van Venen

  1 jaar geleden
  Toen ze van het westen naar het oosten van het land verhuisden dachten ze zeker dat Deventer ern 'slaap'stad zou zijn.Zeurpieten ga elders wonen.
 • T. de Vries

  1 jaar geleden
  Ik begrijp de bewoners heel goed met hun standpunten. Overlast is er dan ook al jaren en jaren. Uiteraard zijn niet alle motorrijders verantwoordelijk , echter is het wel een grote factor in het veroorzaken van teveel geluid! Uiteraard rijden er ook aardig wat patsers met te dikke auto’s die overmatig geluid produceren. Wij zien het ook in de Voorstad-oost. Veelal jonge mannen/ met een niet Nederlandse achtergrond zijn de overlast plegers in ons gebied. Beide veroorzaken de overlast!
 1. Weg vrij voor nieuwbouw aan Olsterkampweg in Olst? Deel buurt hoopt van wel, ander deel hoopt van niet
  PREMIUM
  6

  Weg vrij voor nieuwbouw aan Olsterkamp­weg in Olst? Deel buurt hoopt van wel, ander deel hoopt van niet

  Hoeveel obstakels moet SallandWonen nog overwinnen tot er aan de Olsterkampweg kan worden gebouwd? Twee rechters hebben zich vorige week uitgesproken in het voordeel van de partijen die willen bouwen. Tot opluchting van SallandWonen én een deel van de Olster buurt, die al jaren tegen de ‘oude bende’ aankijkt. Definitief afgerekend met de tegenstanders van de nieuwbouw lijkt er echter nog niet.

In samenwerking met indebuurt Deventer