Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Sinds 2018 liggen ook de verstrekte horecavergunningen en vastgoedtransacties van de gemeente standaard onder het vergrootglas om zo inmenging van criminelen te voorkomen. © ANP XTRA

Deventer gaat steeds verder om crimineel buiten de deur te houden

Deventer doet steeds meer onderzoek om uit te sluiten dat de gemeente in zee gaat met criminelen. Elke nieuwe horecavergunning gaat onder de loep, net als elke vastgoedtransactie van de gemeente. 

Sinds 2018 liggen ook de verstrekte horecavergunningen en vastgoedtransacties van de gemeente standaard onder het vergrootglas om zo inmenging van criminelen te voorkomen. Dat leidde meermaals tot het niet verstrekken van vergunningen of het spaaklopen van vastgoedtransacties. Dat blijkt uit interne rapportage van de gemeente. 

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer