Het valt op een druilerige dinsdag nog mee, maar ook dan blijkt het toch nog zoeken naar een plekje voor de fiets na bij de Brink en staan de eerste tweewielers al bij de entree van de Grote Overstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Het valt op een druilerige dinsdag nog mee, maar ook dan blijkt het toch nog zoeken naar een plekje voor de fiets na bij de Brink en staan de eerste tweewielers al bij de entree van de Grote Overstraat. © de Stentor

Deventer heeft een probleem met fietsparkeren: wie heeft de oplossing?

Hinderlijk gestalde fietsen tegen de gevels van winkels en woonhuizen, waardoor er soms geen doorkomen aan is in de nauwe straatjes. De klachten over fietsparkeren in de Deventer binnenstad, al langer een ergernis, spelen deze zomer weer op. 

4 reacties

 • Leonie Van Erp

  2 jaar geleden
  Veel meer stalling mogelijkheden in en om de Keizerstraat. In de praktijk blijkt dat de meeste mensen daar hun fiets stallen. En misschien soms eens controleren, de stallingen van de Waag tot aan de Assenstraat staan vaak voor 7 uur ‘s ochtends al vol, met fietsen die er al dagenlang staan. Niet de bedoeling toch lijkt mij.
 • B huve

  2 jaar geleden
  Om bij de fietsenstalling achter de Hema te komen moet je als fietser wel eerst een zeer drukke smeden straat en/of toegangsweg naar de centrum garage trotseren.zeer gevaarlijk voor fietsers. Valt ook op dat de autos allemaal ri centrumgarage gaan ipv eerst de garage bij het station eerst vullen. Veel veiliger en geen noodzaak om met autos zo ver door te rijden tot de hema.
 • K. van Venen

  2 jaar geleden
  In de Wilhelminaparkeer garage kan ook wel een strook komen voor fietsen.
 • anya HENZEN

  2 jaar geleden
  Voor de deur van de winkel parkeren heeft alles te maken met diefstal van fietsen. Aangifte doen hiervan is omslachtig en levert maar heel zelden resultaat. De hoge rekken in de fietsenstalling zijn voor ouderen niet te doen, zeker niet met een zwaardere e-bike. En slecht of geen openbaar vervoer in de binnenstad helpt ook niet mee bij een oplossing. Een gratis centrumbus die regelmatig langs de fietsenstalling komt zou een oplossing kunnen zijn, plaatsing van een grote extra stalling
 1. Vrouwen stelen handtas van Mahin (54) uit kringloop in Twello: ‘Dat is me zo dierbaar en nu ben ik het kwijt’
  PREMIUM
  met video
  8

  Vrouwen stelen handtas van Mahin (54) uit kringloop in Twello: ‘Dat is me zo dierbaar en nu ben ik het kwijt’

  Ze is er kapot van en voelt zich daarbij erg onveilig. De Apeldoornse Mahin Talei (54) winkelde dinsdag bij de kringloop in Twello, toen twee vrouwen er met haar handtas vandoor gingen. De dievegges zijn op camera vastgelegd en de beelden zijn massaal gedeeld. ,,Ik wil dat deze mensen zo gestraft worden dat ze dit nooit meer doen”, zegt ze emotioneel. Want in de tas zitten voor haar heel dierbare spullen.
  Twello

In samenwerking met indebuurt Deventer