Deventer hunkert naar de eredivisie: losse tickets GA Eagles voor play-offs binnen half uur uitverkocht

poll & VideoDeventer hunkert naar de eredivisie. Binnen vijfentwintig minuten waren vanochtend de losse tickets voor finale van de play-offs tegen RKC uitverkocht. De grote toestroom van fans, zowel bij de fanstore als online, zorgde voor ronkende en vastlopende kaartverkoopsystemen. Seizoenkaarthouders kunnen hun kaarten nog tot morgen 12.00 reserveren. Daarna komen eventueel nog wat nieuwe losse tickets vrij. 

Poll

Gaat Go Ahead Eagles promoveren naar de eredivisie?

  • Ja! Ik heb er alle vertrouwen in. (60%)
  • Nee, het gaat mis tegen RKC (24%)
  • Ik durf geen voorspelling te doen (16%)
4232 stemmen

Zo’n anderhalf uur voor de kaartverkoop begon, stonden de eerste verstokte fans al in de rij voor een kaartje. In totaal verzamelde zich rond de klok van tien uur een rij van zo'n 150 man. Daaronder veel seizoenkaarthouders, maar ook veel mensen die voor de rond de 1500 losse tickets kwamen. Die waren binnen vijfentwintig minuten uitverkocht, vooral ook door uiterst fanatiek muisklikkende fans online. 

Die zorgden er voor dat binnen de kortste keren de servers stonden te ronken en de haren fanshop-medewerker Miranda van Beijnum te berge rezen. Ondanks herhaaldelijke pogingen zat het systeem muurvast. 

Niet kansloos

Wie naast een kaartje heeft gegrepen, is nog niet helemaal kansloos. Morgen om 13.00 komt nog een ‘batch’ kaartjes vrij van seizoenkaarthouders - die om wat voor reden dan ook - geen gebruik maken van hun eigen kaarten.  Go Ahead speelt zaterdag eerst uit in Waalwijk, dinsdag is de thuiswedstrijd in de Adelaarshorst. 

Hoop

Herman Regterschot komt al zeventig jaar bij Go Ahead Eagles. Ondanks al die supporterservaring kriebelt het nog steeds. Vooruitkijken naar de Eredivisie, met al die grote namen én PEC Zwolle, durft hij nog niet. ,,Ik durf er niks over te zeggen. Maar ik hoop het echt.”

Volledig scherm
Een juichende fan met zijn ticket. Rond tien uur stond er een lange rij bij de fanstore. © Arjan Gotink

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer