Volledig scherm
De boodschap is duidelijk: Hans Kleding Kringloopwinkel gaat verhuizen. © Rudi Hofman

Deventer kledingkringloopwinkel gaat verhuizen

DEVENTER - Klanten van Hans Kleding Kringloopwinkel in Deventer kunnen vanaf 1 april 'lekker dichtbij' de winkel parkeren, zegt eigenaar Hans Burink. Dit parkeergemak is een van de belangrijkste redenen om zijn tweedehandszaak over te hevelen van de Nieuwstraat naar de Boxbergerweg.

Met name voor slecht ter been zijnde klanten was de afstand tussen de dichtstbijzijnde parkeergelegenheid (Nieuwe Markt) en de winkel aan de Nieuwstraat een probleem. Wat in het verhuisbesluit ook heeft meegespeeld is dat voor de mannenkledingafdeling twee trappen beklommen moesten worden én het voor de medewerksters lastig was om overzicht te houden. Dat kwam door de verdeling van het assortiment over twee panden. Op de nieuwe locatie is alles gelijkvloers.

Iedereen kan bij Hans Kleding Kringloopwinkel vuilniszakken met kleding inleveren. Die moet schoon en heel zijn en afhankelijk van de  kwaliteit betaalt Burink de aanbieder tussen de 3,50 en 5 euro per zak. Deze kledingstukken - ook schoenen en tassen - worden vervolgens voor een prijs tussen de 1 en 7,50 euro te koop aangeboden. ,,We trekken niet alleen klanten uit Deventer maar ook uit plaatsen als Utrecht, Enschede, Hengelo, Apeldoorn en Olst en Wijhe.'' 

 Aan de Boxbergerweg belandt Hans Kleding Kringloopwinkel in het pand waarin voorheen Kevin's en Carla's Dierenplaza zat. 

Volledig scherm
Hans Kleding Kringloopwinkel zat bijna twee jaar aan de Nieuwstraat (foto) en gaat nu verder aan de Boxbergerweg. © Rudi Hofman
 1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer

poll

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

Moet die muurschildering van Netflix in Deventer verdwijnen?

 • Ja, meteen!! (44%)
 • Nee, lekker laten staan!! (22%)
 • Ah joh, mag daar best een tijdje blijven! (34%)
3556 stemmen