Volledig scherm
Op Valentijnsavond laat de trots van de stad, de Wilhelminabrug, zich in in alle kleuren van de regenboog zien. © FOTO HISSINK

Deventer laat het zien met haar brug: liefde kent geen kleur

Op de dag van de liefde, Valentijn, laat Deventer geheel op eigen wijze zien uit volle borst een regenbooggemeente te zijn.

Deventer is 365 dagen per jaar een regenbooggemeente, was begin januari de verklaring, om juist niet uit protest tegen de Nashville-verklaring de regenboogvlag uit te hangen. Op Valentijnsavond laat de trots van de stad, de Wilhelminabrug, zich in in alle kleuren van de regenboog zien. Niemand kan er omheen. Vanaf de snelweg tot aan de spoorbrug is het duidelijk: liefde kent geen kleur.

Nederland telt 48 regenboogsteden, die zich officieel sterk maken voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender en intersekse personen (LHBTI’s). Deventer is daar een van. In de Nashville-verklaring staat dat homoseksualiteit en transgenderisme ‘zondig’ is, onder meer SGP-kopman Van der Staaij ondertekende de verklaring.

De brug kan sinds 2018 ‘verkleuren’. Maar tot nu toe gebeurde dat alleen op Koningsdag, Bevrijdingsdag en Nieuwjaarsdag. 

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer