Deventer loods verbergt mini-Bergkwartier, de kerk van Wesepe maar ook het station en Roetertshof

Kijk, daar is het Deventer station. En het oude gemeentehuis van Twello. De kerk van Diepenveen. De voormalige Nicolaasschool in Schalkhaar. Is dat een bestaande Rabobank? Ogen kom je tekort in deze op het Deventer industrieterrein verborgen loods. Volledig op schaal verrijzen hier mini-versies van bekende en minder bekende gebouwen uit de regio. Honderden huisjes, bergen, stadswallen en fabrieken vormen een Madurodam in miniformaat. 

 1. Deventer verwacht 10 tot 15 uitlegbordjes bij controversiële straatnamen en beelden te plaatsen
  PREMIUM

  Deventer verwacht 10 tot 15 uitlegbord­jes bij controver­siële straatna­men en beelden te plaatsen

  De gemeente Deventer start na de zomer met een onderzoek naar beelden en straatnamen in Deventer die racistisch zijn of een koloniaal verleden hebben. De verwachting is dat naar aanleiding daarvan tien tot vijftien uitlegbordjes geplaatst gaan worden, onder andere bij het beeld van Martinus Steyn (oud-president van Oranje Vrijstraat) bij het station en ‘de Moriaan’ (racistisch) aan de gevel op het Grote Kerkhof.
 2. ProRail ongevoelig voor protest tegen sluiten spoorovergang Diepenveen en alternatieven
  PREMIUM

  ProRail ongevoelig voor protest tegen sluiten spoorover­gang Diepenveen en alternatie­ven

  Protesten in Diepenveen en alternatieven die worden geopperd tegen de sluiting van één van de twee onbewaakte spoorovergangen in het dorp zijn kansloos. Dat geeft ProRail aan na ontevreden reacties van wandelaars over de deal tussen spoorbeheerder en gemeente Deventer over de passages op landgoed Nieuw Rande. Eén overweg wordt beveiligd, de ander gaat dicht. ,,Ze sluiten de meest gebruikte overgang, die door de specifieke inrichting ook nog ongevaarlijk is.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer