Deventer maakt massaal handschoentjes voor verbrande koala’s in Australië

videoHobbyisten uit Deventer en de rest van Nederland zijn dinsdag massaal aan de slag gegaan om hand- en voetschoentjes te maken voor koala’s in Australië die het slachtoffer zijn geworden van de massale bosbranden op het zuidelijke continent. Jeltje van Essen en een groep vrijwilligers hopen eind deze week honderden exemplaren af te hebben om het leed van de koala’s te verzachten.

De buideldieren lopen massaal brandwonden op aan hun poten omdat ze zich proberen te verplaatsen door het verschroeide gebied. Een oproep van Jeltje van Essen (65) van de De Deventer Quilt Shop 100 rozen aan kennissen, leverde een stormloop aan reacties op. Overal in Nederland zijn hobbyisten massaal aan het patchen en quilten geslagen. In het winkeltje aan de Walstraat, in het centrum van Deventer, zitten tot het einde van de week verschillende vrijwilligers te naaien. 

  1. Nul procent van de mensen met beenmergfibrose is er nog na 25 jaar, behalve Johan uit Holten
    PREMIUM

    Nul procent van de mensen met beenmergfi­bro­se is er nog na 25 jaar, behalve Johan uit Holten

    Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Johan Jansen (76) uit Holten vergelijkt zijn leven met een voetbalwedstrijd. De verlenging heeft hij al lang uitgespeeld, nu zit hij in de strafschoppenfase. Jansen wil graag zijn verhaal vertellen, omdat hij een boodschap heeft. ‘Als ik straks dood ben, moeten de mensen echt niet met lange gezichten naar mijn begrafenis komen.’

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer