De horeca op de Deventer Brink in betere tijden, met volle terrassen. Als de coronacrisis achter de rug is. mogen de terrassen op de pleinen in de stad een uurtje langer open blijven (tot 02 uur).
Volledig scherm
De horeca op de Deventer Brink in betere tijden, met volle terrassen. Als de coronacrisis achter de rug is. mogen de terrassen op de pleinen in de stad een uurtje langer open blijven (tot 02 uur). © FOTO HISSINK/archief

Deventer maakt van proef met latere openingstijden terrassen binnenstad blijvertje

Terrassen op de pleinen in de Deventer binnenstad mogen voortaan op donderdag, vrijdag en zaterdag een uurtje langer open blijven (tot 2 uur 's nachts). Ook live-cooking en akoestische livemuziek mogen tijdens het seizoen in de Deventer binnenstad op de terrassen.

Dat heeft het college van B en W besloten. Vorig jaar draaide er tijdens het terrasseizoen een proef met zowel de langere openingstijden als het koken en de livemuziek op het terras. De gemeente noemt die proef succesvol en maakt van die verruimde mogelijkheden nu een blijvertje.

Brink, Grote Kerkhof en Grote Poot

Live-cooking, akoestische livemuziek (beiden tussen 16 en 22 uur) en latere sluiting van de terrassen gelden voor de Brink, Grote Kerkhof en Grote Poot. Volgens de gemeente was er tijdens de proef geen sprake van overmatige overlast voor de binnenstad. 

Het besluit om de aanpak definitief mogelijk te maken komt door de coronacrisis op een ongelukkig moment. Door alle maatregelen zit de horeca immers dicht. Het college van B en W vindt het toch verstandig om het besluit voorafgaand aan het nieuwe terrasseizoen te nemen, zodat er duidelijkheid is en de horeca zodra het weer kan meteen kan profiteren. 

Op gang

Wethouder Thomas Walder (D66): ,,Op het moment dat het openbare leven ook in de binnenstad en de horeca tot stilstand is gekomen, lijkt het onvoorstelbaar, maar er komt een dag dat dit allemaal weer op gang komt. Dan is het belangrijk voor horeca en bezoekers dat de terrassen optimaal gebruikt kunnen worden.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer