Volledig scherm
Deventer op Stelten is vrijdagavond begonnen. Het grootste buitentheaterfestival van Oost-Nederland is grotendeels gratis te bezoeken en duurt tot en met zondagmiddag. © Bart Ros

Deventer maakt zich op voor tweede dag Deventer op Stelten; kijk hier beelden terug van vrijdagavond

Deventer maakt zich zaterdag op voor de tweede dag van Deventer op Stelten, het internationale buitentheaterfestival met meer dan 150 voorstellingen. Zaterdag is traditioneel de drukst bezocht festivaldag. Vooral op de Brink, het grote plein in het oude stadshart, wordt grote drukte verwacht.

Vanwege de verwachte toeloop - voorgaande edities van het festival trokken verspreid over meerdere dagen zo’n 120.000 mensen naar Deventer - rijdt de NS vandaag en morgen met extra lange treinen van en naar Deventer. De treinen zijn langer gemaakt met het aankoppelen van extra wagons. Mogelijk valt er in de loop van de middag wat regen; de organisatie van het festival adviseert géén paraplu’s mee te nemen, maar poncho’s.

Vrijdagavond

Deventer op Stelten begon vrijdagvond voor het grote publiek met voorstellingen tot middernacht. Donderdag vond een speciale openingsvoorstelling zo’n vijfhonderd mensen die het festival niet tot nauwelijks zelfstandig meer kunnen bezoeken, onder wie zo’n honderd mensen in een rolstoel, in de Boreeltuin. Bart Ros, zelfbenoemd stadsfotograaf van Deventer, maakte vrijdagavond veel foto’s in het centrum van de stad. Hieronder een greep uit zijn werk.

Volledig scherm
Steltenlopers op de Brink. © Bart Ros
Volledig scherm
Bezoekers van het festival op de Brink, met op de achtergrond De Waag, het oudste waaggebouw in Nederland. © Bart Ros
Volledig scherm
Een explosie van kleur, muziek, licht en beweging: dat is Deventer op Stelten. © Bart Ros
Volledig scherm
Deventer op Stelten telt meer dan 150 nationale en internationale topvoorstellingen, verspreid over de binnenstad van Deventer en locaties rondom het centrum, zoals het plantsoen op De Worp (aan de andere kant van de IJssel). © Bart Ros
Volledig scherm
Deventer op Stelten dankt zijn naam aan de vele steltenlopers. © Bart Ros
Volledig scherm
Deventer op Stelten wordt georganiseerd door de VVV. © Bart Ros
Volledig scherm
Het festival Deventer op Stelten heeft voor de 23ste keer plaats. © Bart Ros
Volledig scherm
Sfeerbeeld van het festival. © Bart Ros
Volledig scherm
© Bart Ros
Volledig scherm
© Bart Ros
Volledig scherm
Drank vloeit rijkelijk. © Bart Ros
Volledig scherm
Steltenlopers in het stadscentrum. © Bart Ros
Volledig scherm
© Bart Ros
Volledig scherm
© Bart Ros

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer