Volledig scherm
PREMIUM
Het zonnepark in Heeten. © FOTO HISSINK

Deventer nog voor Zwolle en Raalte meest actief met duurzame energieprojecten

Deventer telt van alle Overijsselse gemeenten in het verspreidingsgebied van de Stentor de meeste duurzame initiatieven met betrokkenheid van bewoners. Het zijn er negen. Dat blijkt uit een inventarisatie van Natuur en Milieu Overijssel, dat initiatieven ondersteunt en helpt aanjagen.

Het gaat in Deventer onder meer om de twee windmolens langs de A1, maar ook initiatieven voor zonnepanelen op daken op de bedrijfsterreinen of een zonnepark (in ontwikkeling) in het buitengebied. 

 1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
  PREMIUM
  Poll

  Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

  Kerstbomen kopen in november worden langzaam steeds gewoner, maar dit en komend weekend zijn toch nog steeds de momenten waarop de verkoop piekt. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.
 2. Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcarrière bij Heracles door oorlog werd verscheurd
  PREMIUM

  Het bizarre leven van Henk (95) uit Hardenberg: hoe een voetbalcar­riè­re bij Heracles door oorlog werd verscheurd

  ,,Ik ben met de helm op geboren. Er zat een dik vlies om mijn hoofd, sommige mensen geloven dat je dan helderziend bent. Daar doe ik niet aan mee, maar ik luister wel naar mijn gevoel. Dat heeft me in de oorlog een paar keer van de dood gered.’’ Henk Obermeijer uit Hardenberg is dankzij die ‘meevallers’ inmiddels 95 jaar jong, tijd om zijn memoires in boekvorm uit te geven.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer