Lector weerbare democratie Willeke Slingerland houdt zich bezig met de informele netwerken rondom de politiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Lector weerbare democratie Willeke Slingerland houdt zich bezig met de informele netwerken rondom de politiek. © Saxion / ANP

Deventer onderzoeker Willeke Slingerland weet hoe Rutte kloof tussen burger en politiek moet dichten

De formatiecrisis laat niet alleen binnen de Haagse politieke verhoudingen diepe sporen na. Het vertrouwen van de kiezer in de politiek is tot een dieptepunt gezonken. Valt de kloof tussen burger en politiek te dichten? 

2 reacties

  • Theo Boutens

    1 jaar geleden
    Bij alles wat er na de verkiezingen allemaal gezegd en geschreven is, zowel door politici als door alle al of niet zelfbenoemde deskundigen, mis ik het onderkennen van het feit dat de VVD en daarmee Mark Rutte met 10 zetels voorsprong op de eerstvolgende partij deze verkiezingen heeft gewonnen. Hoewel geen VVD-stemmer vind ik dat daarmee alle VVD-stemmen te gemakkelijk worden weggezet, met name door diegenen die altijd zo vol zijn van het principe dat de kiezer bepaalt.
  • J.J.R de Jonge

    1 jaar geleden
    Het lijkt dat mens die kiest voor een loopbaan in politiek tegelijkertijd ook steeds meer de mensen zijn die, juist, in de netwerken waarin ze worden opgenomen hun distantie en het onbelast en onafhankelijk denken kwijt raken. Daarbij het gegeven dat de leugentjes land regeert, maakt een gevaarlijke mix waarin de democratie niet meer aan de kiezer behoort en meer en meer wordt gekaapt door de belangen van een beperkte groep.

Deventer