Lector weerbare democratie Willeke Slingerland houdt zich bezig met de informele netwerken rondom de politiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Lector weerbare democratie Willeke Slingerland houdt zich bezig met de informele netwerken rondom de politiek. © Saxion / ANP

Deventer onderzoeker Willeke Slingerland weet hoe Rutte kloof tussen burger en politiek moet dichten

De formatiecrisis laat niet alleen binnen de Haagse politieke verhoudingen diepe sporen na. Het vertrouwen van de kiezer in de politiek is tot een dieptepunt gezonken. Valt de kloof tussen burger en politiek te dichten? 

1 reactie

 • J.J.R de Jonge

  1 week geleden
  Het lijkt dat mens die kiest voor een loopbaan in politiek tegelijkertijd ook steeds meer de mensen zijn die, juist, in de netwerken waarin ze worden opgenomen hun distantie en het onbelast en onafhankelijk denken kwijt raken. Daarbij het gegeven dat de leugentjes land regeert, maakt een gevaarlijke mix waarin de democratie niet meer aan de kiezer behoort en meer en meer wordt gekaapt door de belangen van een beperkte groep.
 1. Jongen (15) roept voor de grap ‘Zwolle’ tegen Go Ahead-supporters en neef Jaimiro (16) krijgt rake klappen en schoppen
  PREMIUM
  2

  Jongen (15) roept voor de grap ‘Zwolle’ tegen Go A­head-supporters en neef Jaimiro (16) krijgt rake klappen en schoppen

  De 16-jarige Jaimiro Palyama uit Deventer heeft gisteren in de Rivierenwijk in zijn woonplaats enkele rake klappen en trappen in zijn gezicht gekregen van een groepje volwassen mannen die ‘Deventer Hooligans’ scandeerden toen ze voorbij liepen. Zijn neefje van 15 riep voor de grap iets over PEC Zwolle naar de mannen, die daarna helemaal los gingen op Jaimiro.
 2. Epse bundelt krachten: ‘Op grens met gemeenten Deventer en Lochem liggen we in vuurlinie’
  PREMIUM
  1

  Epse bundelt krachten: ‘Op grens met gemeenten Deventer en Lochem liggen we in vuurlinie’

  Vliegtuigjes die vanaf vliegveld Teuge ‘capriolen’ uithalen, precies boven het dorp en laatst zelfs is er zelfs eentje neergestort. Windmolens die buurgemeente Deventer én het eigen Lochem richting het dorp willen plaatsen. Het Epser bos, waar op de karakteristieke zandwegen een lint aan beton dreigt voor een snelfietsroute. Bedrijventerrein A1 dat oprukt. Epse voelt zich bedreigd en bundelt de krachten. ,,Als dorp op de grens van twee gemeenten krijg je steeds meer voor de kiezen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Ooievaarsnest slaat te pletter in Hoonhorst
  Play

  Ooievaars­nest slaat te pletter in Hoonhorst

 2. De Stentor Nieuws Update | Bevrijdingsdag en moordlustig zwijn
  Play

  De Stentor Nieuws Update | Bevrij­dings­dag en moordlus­tig zwijn

  5 mei

Deventer