De kantoorvilla in Deventer waar onderzoeksbureau NTA kantoor houdt.
Volledig scherm
PREMIUM
De kantoorvilla in Deventer waar onderzoeksbureau NTA kantoor houdt. © Ronald Hissink

Deventer onderzoeksbureau onder vuur om vermeende ‘geheime onderzoeken’ bij moskeeën

Het Deventer advies- en onderzoeksbureau NTA ligt onder vuur, omdat het ‘undercover’ informatie zou hebben verzameld in moskeeën voor onderzoeken naar radicalisering in opdracht van gemeenten. Een artikel in NRC hierover heeft tot ophef in de islamitische gemeenschap geleid. Het Deventer bedrijf ontkent dat het in het geheim onderzoek doet en vreest inmiddels voor de veiligheid van medewerkers na bedreigingen en vernielingen. ,,Er zijn haatcampagnes gaande.”

2 reacties

 • P Burger

  1 jaar geleden
  Deze, laten we het maar geloofsgemeenschap noemen, zou blij moeten zijn met een onderzoek. Het tegendeel is waar, deze immer lichtgeraakte zielen rollen over elkaar heen om hun verontwaardiging kenbaar te maken. Als je niets te verbergen hebt zou er niets aan de hand zijn. Helaas!
 • Eric Moll

  1 jaar geleden
  De boosheid van moskeebesturen is voorstelbaar, maar wat zijn de oorzaken? Is het 't gevoel betrapt te zijn of zijn alle moskeeën onschuldig? Radicalisering wordt bijna nooit tijdig ontdekt en we horen pas veel later ervan. Maar een bedreigde samenleving mag zich verdedigen en preventief proberen elke mogelijke bedreiging in kaart te brengen. Te vaak hebben we ten koste van mensenlevens moeten leren. Zelfreinigend vermogen in moskeeën is er niet, integendeel, dus moeten wij zelf daarvoor zorgen.
 1. Volleybal: Apollo 8 boekt moeizame overwinning op Sudosa-Desto, mannen van Set-Up’65 kronen zich tot kampioen
  PREMIUM
  update

  Volleybal: Apollo 8 boekt moeizame overwin­ning op Sudosa-Desto, mannen van Set-Up’65 kronen zich tot kampioen

  Het koste de nodige moeite, maar na vijf sets had Apollo 8 de winst binnen tegen Sudosa-Desto. Daarmee verkleinde het de achterstand op koploper Utrecht tot twee punten. In de lagere competities kroonden de mannen van Lammerink Installatiegroep Set-Up’65 zich tot kampioen, terwijl de vrouwen van Gemini opnieuw een belangrijke stap richting handhaving zetten.
  Rijssen

In samenwerking met indebuurt Deventer