Het plan voor het Roto Smeets-terrein, waar ruim 700 woningen zijn gepland. De miljoenen komen onder meer dit project ten goede.
Volledig scherm
PREMIUM
Het plan voor het Roto Smeets-terrein, waar ruim 700 woningen zijn gepland. De miljoenen komen onder meer dit project ten goede. © SVE Group/Mulderblauw Architecten

Deventer ontvangt enorm bedrag uit Den Haag, 30 miljoen euro moet stad vooruit helpen

Deventer ontvangt een ongekend groot bedrag van het Rijk. Het gaat om zo’n 30 miljoen euro, die de gemeente voornamelijk zal steken in het verbeteren van de wegen en verkeerssituatie. Dan kan Deventer de komende jaren 3300 woningen bouwen. ,,Dit is echt een enorme opsteker.”

4 reacties

 • Evert Jan Geerdes

  3 maanden geleden
  Een goede reden om eens goed te bezien waar en met welke hoogten en volumes je hoogbouw buiten het Deventer historische centrum kunt realiseren. Denk aan het "Verticale woud" groene hoogbouwcomplexen in Eindhoven en Utrecht i.p.v. de mislukte kassa bij het station. De huisvesting voor gezinnen met kinderen die betaalbare en grondgebonden woningen willen is in dergelijke complexen lastig en te kostbaar vrees ik. Het zal dus beiden moeten.
 • Jarno Wolters

  3 maanden geleden
  Hugo zette met veel bombarie zijn handtekening onder 900000 woningen drie weken later staat alles stil
 • simon holtslag

  3 maanden geleden
  30 miljoen klinkt veel, helaas hebben onze bestuurders al vaak genoeg laten blijken dat ze het toch het putje ingooien.
 • Jan Janzen

  3 maanden geleden
  Jan janzen 60 mil. Er zal wel weer de helft aan de strijkstok blijven hangen Of over de balk worden gegooid
 1. Miljoenenpuzzel gelegd: nieuwbouw grote middelbare school én woningen in Deventer-noord
  PREMIUM

  Miljoenen­puz­zel gelegd: nieuwbouw grote middelbare school én woningen in Deventer-noord

  Weinig staat de langverwachte bouw van een nieuwe middelbare school voor 1100 leerlingen op Keizerslanden in de weg. De gemeente Deventer en scholenkoepel Carmel College zijn er nagenoeg uit. Voor de nieuwbouw worden de bestaande middelbare scholen De Marke Zuid en Noord gesloopt, alsmede sporthal Keizerslanden. Op de grond die vrijkomt komt woningbouw en dat maakt de nieuwe school én nieuwe sporthal financieel haalbaar.

In samenwerking met indebuurt Deventer