Volledig scherm
Ontwerper Edwin de Kuiper met zijn stekker en verklikker. De kleur blauw geeft aan dat het apparaat uit staat. © Foto Ronald Hissink

Deventer ontwerper showt dovenstekker op Dutch Design Week

DEVENTER - De Deventer industrieel ontwerper Edwin de Kuiper staat vanaf zaterdag op de Dutch Design Week in Eindhoven. De Kuiper ontwierp een stekker voor doven die verkleurt als een apparaat klaar is.

Volgens De Kuiper zijn er veel apparaten waarbij het geluid aangeeft dat het apparaat klaar is met zijn werk, zoals waterkokers, magnetrons en broodroosters. De Kuiper ontwierp een stekker met bijbehorende verklikker die van kleur verschieten als een apparaat aangaat of klaar is met zijn werk.

,,Bij blauw staat het apparaat uit, rood betekent dat-ie nog aan de gang is, groen dat het apparaat klaar is'', zegt De Kuiper.

Doven en slechthorenden kunnen de verklikker naast zich neer zetten op tafel of op een bijzettafeltje bij de bank. Naast de veranderende kleuren zit er ook een trilfunctie op het apparaat. ,,Doven en slechthorenden voelen dan dat-ie klaar is''.

De Kuiper hoopt dat zijn ontwerp op de Dutch Design Week wordt opgemerkt door een producent, die stekker en verklikker op de markt gaat brengen. ,,De doelgroep is groot. Dit verdient aandacht, wereldwijd''.

Volledig scherm
Rood betekent dat het apparaat nog aan het werk is. © Foto Ronald Hissink
Volledig scherm
Groen geeft aan dat het klusje geklaard is. Het water is aan de kook gebracht. © Foto Ronald Hissink
Idee: Marlike Schobben Design en techniek: Edwin de Kuiper Copyright 2016 http://edwindekuiper.nl/flare-slimme-stekker-doven-en-slechthorenden

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer