Volledig scherm
Ribs & Blues in Raalte: een van de jaarlijkse succesnummers in Overijssel. © Gerard Vrakking

Deventer op Stelten, Bevrijdingsfestival, Ribs & Blues en Corso Sint Jansklooster krijgen steun Overijssel

Vijftien Overijsselse evenementen zijn de komende vier jaar zeker van subsidie van de provincie Overijssel. Daaronder vallen onder meer Deventer op Stelten, Bevrijdingsfestival Overijssel (Zwolle), Ribs & Blues (Raalte) en het Corso Sint Jansklooster. De organisatoren van 37 andere activiteiten grijpen mis.

Het provinciebestuur heeft vijftien evenementen op de subsidielijst gezet omdat ze ‘beeldbepalend’ zijn. ‘Deze gevestigde cultuur- en sportevenementen zijn van hoge kwaliteit, geven Overijssel kleur en versterken de aantrekkelijkheid van de provincie voor inwoners en bezoekers', zo luidt de motivering.

Omdat ze landelijke en soms zelfs internationale uitstraling hebben, zijn ze goed voor het imago van de gehele provincie, meent Overijssel.

Marathon

Er zijn vorig jaar 52 evenementen aangedragen voor de subsidie. De vijftien evenementen die door de selectie zijn gekomen, zijn naast de al genoemde: CSI Ommen, Deventer Boekenmarkt en het Tuinfeest, Halve Marathon Zwolle Festival, Dickens Festijn, Enschede Marathon, CSI Twente, FBK Games, GOGBOT, Military Enschede, Stiftfestival en Triathlon Holten.

De evenementen krijgen een bedrag tussen 49.000 en 65.000 euro per jaar. Volgens provinciebestuurder Eddy van Hijum is er geselecteerd op ‘gevestigde evenementen met een goed aanbod’.

Carnaval

Daarnaast ontvangt het carnaval in Oldenzaal dit jaar een eenmalige subsidie. Dat festijn bestaat namelijk 66 jaar - een carnavalsjubileum. De hoogte van die subsidie moet nog worden vastgesteld.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer