Deventer op Stelten vond dit weekend plaats in en rondom de hele Deventer binnenstad.
Volledig scherm
PREMIUM
Deventer op Stelten vond dit weekend plaats in en rondom de hele Deventer binnenstad. © Ruben Meijerink

Deventer op Stelten in 2022 evenement met twee gezichten: ‘Enthousiaste reacties, maar ook veel leerpunten’

Deventer op Stelten zit erop. Een weekend vol voorstellingen en acts trok 93.000 bezoekers naar het centrum. Dat is meer dan de organisatie had verwacht. Maar niet alle bezoekers zijn tevreden en die laten onder andere via sociale media duidelijk van zich horen.

10 reacties

 • Victor Nu

  1 maand geleden
  ik weet niet wat de nieuwe 'regisseur' bezielde, maar die krijgt van ons een zware onvoldoende en is hiermee gezakt! te grote afstanden (tot 3 km/ 3 kwartier lopen!) te weinig acts op de brink (maar die er waren, waren wel leuk) , te experimentele /hoog abstractie niveau voorstellingen en de eindshow was waardeloos/niet te begrijpen: mensen liepen halverwege de voorstelling al weg. En dat voor en gezin dat speciaal hiervoor uit het westen komt en de vakantie heeft verzet. Erg jammer dus!
 • ilse konings

  1 maand geleden
  Oef, wat viel het tegen dit jaar. Te veel vaste voorstellingen te verspreid over de stad. Te weinig steltacts. Ben de hele zondagmiddag in het centrum geweest en welgeteld 1 (matige) act gezien (mannen in pakken). Op het blokkenschema lijkt er altijd wat te zien, maar mensen gaan niet van de Venen, naar Havenkwartier en de Worp. Enorme gaten in programma daardoor. Dieptepunt waren de foto’s op grote kerkhof, je zal maar toerist zijn en zien hoe mooi het in het verleden was en er nu dus niet is.
 • H.O.J.M. Vissers

  1 maand geleden
  Natuurlijk was het druk. Het was prachtig weer en er is behoefte aan uitgaan. De drukte was niet de verdienste van het programma. Corona-proof? Op De Brink en andere terrassen was geen doorstroming. Geen acts die uitnodigden tot verplaatsing. Menige act was wel erg minimalistisch en vaak ook te laag bij de straat, zodat de rijen publiek op afstand er niet veel van meekregen.Maak het svp weer compacter en zorg voor meer spektakel op hoogte.
 • Marcia janssen

  1 maand geleden
  Hoezo coronaproef? Vrijdagavond bij de act in de boreeltuin werd er gevraagd om zo dicht mogelijk bij elkaar te zitten zodat er meer .personen naar de de voorstelling konden kijken .
 • Elko Eisink

  1 maand geleden
  De slechtste editie! Inderdaad de acts Op de brink worden gemist, enige leuke Was op de worp. Echt een miskleun dit jaar
 1. Kinderen in Deventer noodopvang vluchtelingen vieren toch vakantie: ‘Plezier spat ervan af’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Kinderen in Deventer noodopvang vluchtelin­gen vieren toch vakantie: ‘Plezier spat ervan af’

  Afleiding in het midden van de zomervakantie, dat is de bedoeling van het Kindervakantiefestival van Vluchtelingenwerk en het COA. De noodopvang voor vluchtelingen in Deventer staat begin deze week bol van spelletjes en workshops, vooral voor kinderen. ,,Zo hebben zij in ieder geval het idee dat ze iets leuks hebben gedaan in de vakantie”, zegt COA-medewerkster Semra Hofsteede-Çam.

Deventer