De website van Peeves, waar mensen in Deventer eten kunnen bestellen bij acht restaurants.
Volledig scherm
De website van Peeves, waar mensen in Deventer eten kunnen bestellen bij acht restaurants. © Judah Bolink

Deventer politiek vraagt opheldering over armoedesubsidie aan Peeves

Het laatste woord over de 25.000 euro armoedesubsidie van de gemeente Deventer aan de maaltijdenbesteldienst Peeves is nog niet gezegd. Direct na  de publicatie in de Stentor, waarin werd onthuld dat er niks was terecht gekomen van het plan om van elke maaltijdbesteller een bijdrage in natura voor de voedselbank mee terug te nemen, hebben vier fracties om opheldering gevraagd. 

De VVD is verbaasd dat wethouder Kolkman zich geschrokken toonde toen hij door de Stentor werd geconfronteerd met het uitblijven van welke tegenprestatie dan ook door Peeves. Roderic Rosenkamp had verwacht dat de wethouder er van meet af aan bovenop zou zitten en sluitende afspraken had gemaakt.  

Milder

Iets milder van toon zijn GroenLinks en PvdA; Kolkmans eigen partij. Zij willen vooral opheldering over de aanvraag van de subsidie, de beschikking en de naleving van de afspraken.  Hoewel ze bijna twintig vragen hebben geformuleerd, geven ze ook aan dat ze 'de indruk hebben dat het hier een reguliere subsidieverstrekking betreft, zoals de gemeente die vaker verzorgt'. 

In navolging van de reactie die Kitty Schmidt in de Stentor al gaf, heeft Deventer Sociaal nu ook formeel vragen aan het college gesteld over de Peeves-kwestie.  

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer