Alex Kühne  vertrekt naar Den Bosch, en wordt directeur bestuurder van Theater aan de Parade.
Volledig scherm
Alex Kühne vertrekt naar Den Bosch, en wordt directeur bestuurder van Theater aan de Parade. © RONALD HISSINK

Deventer Schouwburg-directeur verkast naar Theater aan de Parade in Den Bosch

Alex Kühne verruilt zijn functie als directeur bestuurder van de Deventer Schouwburg voor dezelfde functie in Den Bosch. Hij wordt per 1 november de nieuwe directeur bestuurder van het Theater aan de Parade.

Kühne verlaat de schouwburg op een moment dat er nog veel onzekerheid is over de toekomst. Het theater zit in een financieel moeilijke periode en kan alleen met extra subsidie van de gemeente het huidige aanbod handhaven de komende jaren. De gemeenteraad moet daar nog over beslissen later dit jaar, als het toekomstige cultuurbeleid wordt vastgesteld.

De afgelopen jaren werd de Deventer Schouwburg omgevormd tot het podium van de Stad. Met bijna 500 activiteiten staat het theater midden samenleving.  Vóór Deventer was Alex acht jaar als Zakelijk Directeur verbonden aan Toneelgroep Oostpool in Arnhem.

Bart Holthuis, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de N.V. Deventer schouwburg: ,,We zijn Alex dankbaar voor wat hij in Deventer heeft gepresteerd de afgelopen jaren. De Schouwburg is de culturele hotspot in de stad. We begrijpen zijn volgende stap naar ‘s-Hertogenbosch. Ik vind het teleurstellend dat de gemeente Deventer de verworven unieke positie niet financieel tot onderdeel van haar Cultuurvisie heeft kunnen maken.”

Theater aan de Parade staat aan de vooravond van de ‘vernieuwbouw’ op de huidige locatie aan de Parade. Kühne ziet het als een uitdaging om het programma en het theater met de stad te verbinden. In de drie fasen, het huidige theater, de tijdelijke locaties en in het uiteindelijke nieuwe theater aan de Parade.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer