Volledig scherm

Deventer Schouwburg weer bij theaterweekend

DEVENTER - De schouwburg in Deventer doet in januari voor de tweede keer mee aan het Nationale Theaterweekend. Bezoekers kunnen dan voor een tientje voorstellingen zien.

Welke voorstellingen dat zijn, blijft tot 20 december geheim. Het Theaterweekend wordt gehouden op 20, 21 en 22 januari. Belangstellenden kunnen nu al bij de schouwburg een of meerdere kaartjes kopen.

Het Theaterweekend is een initiatief van het Prins Bernard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds, en financieel mogelijk gemaakt door de Bankgiro Loterij, die met een deel van zijn opbrengst culturele doelen ondersteunt. Met het Theaterweekend willen de drie publiek bereiken dat maar weinig naar theatervoorstellingen gaat. Aan het Theaterweekend doen ruim zestig theaters mee, die op zaterdag van 12 tot 17 uur een open huis organiseren, naast diverse voorstellingen en andere activiteiten.

Het eerste Theaterweekend op 15, 16 en 17 januari 2016 vond in vijftig theaters plaats. De voorstellingen en het bijbehorende open huis trokken toen ruim 100.000 bezoekers.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer