Tjsa. Dat mag dus niet meer. Deze jongeren die gezellig de uiterwaarden van de IJssel bij Deventer op willen zoeken, stuiten sinds op verbodsborden en hekken.
Volledig scherm
Tjsa. Dat mag dus niet meer. Deze jongeren die gezellig de uiterwaarden van de IJssel bij Deventer op willen zoeken, stuiten sinds op verbodsborden en hekken. © NewsUnited/Rens Hulman

Deventer sluit populair stuk langs IJssel af na overtreden coronaregels door groepen

Deventer sluit een deel van de uiterwaard langs de IJssel af naar aanleiding van overlast en incidenten. De afsluiting gaat in van acht uur ’s avonds en duurt tot acht uur ’s ochtends. 

  1. Met wereldberoemde Pothoofdplant en  stadsgroen hoort Deventer bij Hollandse en Vlaamse topsteden: 'Onkruid? Bestaat niet!
    PREMIUM

    Met wereldbe­roem­de Pothoofd­plant en stadsgroen hoort Deventer bij Hollandse en Vlaamse topsteden: 'Onkruid? Bestaat niet!

    Geen groen in de binnenstad? Dat gaat niet op voor Deventer. De Hanzestad staat in de Stadsflora van de Lage Landen. Een vuistdikke gids met informatie over tal van stadsplanten, mét stadswandeling. Met de ‘pothoofdplant’ blijkt Deventer wereldberoemd. De term staat synoniem voor uitheemse plantaardige verstekelingen, zaden die met schepen meekwamen en in Nederland opbloeiden. ,,Nergens was dat zo fenomenaal als in Deventer.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer