Volledig scherm
Scheidend directeur van de Deventer musea Garrelt Verhoeven in het Speelgoedmuseum. © FOTO HISSINK

Deventer Speelgoedmuseum definitief gered

Het Speelgoedmuseum in Deventer blijft zoals vorige week al wel duidelijk werd definitief open. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad besloot woensdagavond om even na 21 uur om zeven ton uit te trekken voor een verbouwing van het huidige onderkomen aan de Brink 47A.

Daarmee verwierp de politiek het voorstel van burgemeester en wethouders om het museum te sluiten en de speelgoedcollectie te laten rondreizen. Die zou dan op wisselende locaties te zien zijn, aldus het voorstel van cultuurwethouder Carlo Verhaar (GroenLinks).

Voor het behoud van het museum stemden vier van de vijf coalitiepartijen: D66, Gemeentebelang, Pvda en uiteindelijk ook het CDA. VVD en coalitiepartij GroenLinks stemden tegen. 25 van de 37 raadsleden stemden voor het open houden van het museum.

 1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
  PREMIUM
  VIDEO

  Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

  Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.
 2. Pingpongen in Deventer skatebaanpark doorslaand succes en krijgt vervolg
  PREMIUM
  VIDEO

  Pingpongen in Deventer skatebaan­park doorslaand succes en krijgt vervolg

  Een ludiek initiatief zorgde zaterdagavond voor spektakel en een bijzonder tafeltennissfeertje. Voor de gelegenheid was het indoorskatepark van Burnside in Deventer het decor van een ‘pingpong championship’. Tafeltennistafels stonden zelfs in de half-pipes. Een dj zorgde voor dampende muziek, lichteffecten, een rookblazer en publiek, dat met een biertje in de hand enthousiast om de tafels hing, zorgden voor een niet-alledaagse tafeltennis-entourage.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer