Volledig scherm
PREMIUM
Een bezoekje aan het Speelgoedmuseum in Deventer. Nu het nog kan. © Ronald Hissink

Deventer Speelgoedmuseum legt zich niet neer bij sluiting: ‘We worden geslachtofferd’

Het Speelgoedmuseum, sinds 1932 gevestigd in Deventer, moet de deuren sluiten. Dat stelt het college van B&W voor aan de gemeenteraad. Directeur Garrelt Verhoeven van museumorganisatie Deventer Verhaal kan niet anders dan concluderen dat ‘zijn’ Speelgoedmuseum wordt geslachtofferd. 

Wethouder Carlo Verhaar (GroenLinks) werpt de suggestie verre van zich dat het Speelgoedmuseum moet bloeden voor de bouw van filmtheater Mimik, voorheen de Viking. ,,Ook los van die problemen hadden we dit besluit genomen. De laatste jaren is keer op keer geprobeerd om het museum te vernieuwen”, doelt Verhaar op het plan om het museum te verhuizen naar het voormalige kantongerecht aan de Brink. ,,Toen was geld ook een probleem.” Verhaar vervolgt: ,,De bouwkosten van de Viking staan los van de cultuursubsidies.” Die pot handhaaft Deventer op ruim 13 miljoen euro per jaar.

  1. Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente
    video

    Elke dag krijgen zo'n 150 fietsers een boete na bellen of appen op de fiets, zo zit het in uw gemeente

    Elke dag worden zo'n 150 fietsers op de bon geslingerd omdat ze hun mobiele telefoon vasthouden op de fiets. In de eerste twee maanden na het landelijke verbod voor appen of bellen op de fiets tikten fietsers gezamenlijk 878.000 euro af aan boetes voor de overtreding. In Lelystad, Emmeloord en Deventer werden er in verhouding fors meer boetes uitgeschreven dan het landelijke gemiddelde.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer