Het Speelgoedmuseum aan de Brink in Deventer.
Volledig scherm
Het Speelgoedmuseum aan de Brink in Deventer. © archief

Deventer Speelgoedmuseum ook na 1 januari open

Deventer houdt het Speelgoedmuseum, zoals wethouder Carlo Verhaar (GroenLinks) al eerder liet doorschemeren, ook na 1 januari open. Dat stelt het college van B en W nu voor. 

In het voorjaar volgt dan een besluit over de toekomst en eventuele nieuwe huisvesting. Die afweging wordt tegelijk gemaakt met andere keuzes op cultuurgebied in Deventer bij het vaststellen van de Cultuurvisie. 

Zo ligt de vraag nog open of poppodium Burgerweeshuis ingrijpend verbouwd wordt. Die klus is onlangs geraamd op 8 miljoen euro. De vraag is ook waar Deventer investeringsruimte vandaan haalt om alle wensen in te willigen.

  1. Gemist? Vechtende steenmarters in Colmschate, brandstichter Ermelo zet zichzelf in de fik

    Gemist? Vechtende steenmar­ters in Colmschate, brandstich­ter Ermelo zet zichzelf in de fik

    Je bent ze liever kwijt dan rijk als ze zich rondom je huis begeven: steenmarters. De dieren richten veel schade aan, terwijl je ze overdag amper ziet. In Colmschate lieten twee steenmarters zich deze week wel overdag zien, tijdens een potje vechten in een woonwijk. Het verhaal over de vechtende steenmarters was een van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard is. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer