Volledig scherm
PREMIUM
Volle bak woensdagavond op het stadhuis, waar de Deventer politiek de situatie rond het Speelgoedmuseum besprak. © de Stentor

Deventer Speelgoedmuseum wordt gered, sluiting van de baan

Het Speelgoedmuseum blijft open. Een meerderheid van de Deventer politiek gaat volgende week een voorstel steunen van coalitiepartij D66, waarmee het voorstel van wethouder Carlo Verhaar (GroenLinks) om het museum te sluiten wordt teruggedraaid. Het museum wordt dan op de huidige locatie voor enkele tonnen vernieuwd. 

Dat bleek woensdagavond op het stadhuis, waar de politiek onder grote publieke belangstelling het Speelgoedmuseum besprak.

  1. Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmolenaar Ber naar Deventer
    PREMIUM
    video

    Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmo­le­naar Ber naar Deventer

    Ber Fort loopt deze donderdagmiddag rond in wat nu nog zijn molen is. Nog twee dagen: gelukkig is het een schrikkeljaar dus heeft hij een dag extra, grapt hij opgelucht. En de molen blijft in de familie. Zijn schoonzoon Rob Schutte neemt de molen over. Bert Fort blijft vrijwilliger op de Bolwerksmolen. ,,Ik zal moeten leren een stapje terug te doen", zegt hij toch met nog enige vertwijfeling. Want molenaar zijn, dat is zijn passie.

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer