Lieselot van Slefhout (rode haarbandje) Meike Berning (witte shirt) en Isa van Dijck gooien een plastic flesje in een daarvoor bestemde plastic afvalbak, beschikbaar gesteld door Bar Le Duc.
Volledig scherm
Lieselot van Slefhout (rode haarbandje) Meike Berning (witte shirt) en Isa van Dijck gooien een plastic flesje in een daarvoor bestemde plastic afvalbak, beschikbaar gesteld door Bar Le Duc. © FOTO HISSINK

Deventer sportclub scheidt plastic niet in kliko; raad wil uitleg van wethouder

Hoe zit het nou precies met de inzameling van afval bij onder meer sportverenigingen en scholen in Deventer? Hoe kan het die clubs en organisaties makkelijker worden gemaakt gescheiden in te zamelen? En waarom betalen verenigingen veel geld voor het ophalen van al het afval, terwijl de gemeente stelt dat het goedkoper kan door bakken voor PMD-afval te plaatsen. Dat wil de fractie van Gemeentebelang vanavond weten van wethouder Carlo Verhaar.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Bezoekers Zelfregiecentrum Deventer verrast met komst Koningin Máxima; blij dat ze hun verhaal mochten doen
  PREMIUM

  Bezoekers Zelfregie­cen­trum Deventer verrast met komst Koningin Máxima; blij dat ze hun verhaal mochten doen

  Feestelijke ballonnen en zoete lekkernijen op een schoteltje naast het koffiekopje. Nog maar net een uurtje geleden hebben de bezoekers van het Zelfregiecentrum in Deventer gehoord dat Koningin Máxima op bezoek komt. „De burgemeester zou komen”, vertelt Marika Ruitenberg. „Dat wisten we. Maar niet de koningin. We zijn blij dat we ons verhaal mochten doen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

Deventer